Πρώτα μέτρα μετά στήριξη, το μήνυμα στον Α. Τσίπρα

Πρώτα μέτρα μετά στήριξη, το μήνυμα στον Α. ΤσίπραΚάτι σαν... προθέρμανση ήταν η χθεσινή συνάντηση με τον Μ. Σουλτς για τον Α. Τσίπρα που σήμερα αναμένεται να έχει την πιο κρίσιμη συνάντηση στην αρχή της θητείας του ως Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Eurogroup. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όμως φρόντισε να στείλει πριν καν φτάσει στην Ελλάδα το δικό του Μήνυμα...

“Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα” προειδοποίησε ο Ολλανδός και συμπλήρωσε σε γραμμή... Γερμανίας:
“Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει”.
Με λίγα λόγια όπως και χθες τόνισε ο Μ. Σούλτς, πρώτα οι συμφωνίες και τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί ως τώρα και ύστερα η οποιαδήποτε συζήτηση.
Η ... ευχή του Μ. Σούλτς, εκείνο το “ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία” έμοιαζε και με απειλή χθες παρά τα πολλά χαμόγελα, αναγνώρισε τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης όμως σαν προπομπός του Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του eurogroup έστειλε ανάλογο μήνυμα λέγοντας πως η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, κάτι που από κάποιους θεωρείται ευθεία απειλή προς την Ελλάδα, πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε όσα έχουν συμφωνηθεί τότε τα πάντα είναι πιθανά.