Παγκόσμια καταδίκη για την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου

0
Τον αποτροπιασμό τους για τη βάρβαρη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασαν ηγέτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας…


Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι κάτι «εξωφρενικό και ανεπίτρεπτο» και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα, ενός δημοσιογράφου, που επίσης κρατείται όμηρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κι «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία από το ΙΚ του Ιάπωνα Χαρούνα Γιακάουα τονίζοντας την αλληλεγγύη του προς τον ιαπωνικό λαό», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Η πιθανολογούμενη βάρβαρη δολοφονία του Χαρούνα Γιουκάουα και οι απειλές που έκανε το ΙΚ υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά την δολοφονική βαρβαρότητα των τρομοκρατών αυτών», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Από τα Ηλύσια Πεδία εξεδόθη ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με την οποία: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονία του Αρούνα Γιουκάουα, από τους τρομοκράτες».
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ,  από το Αλγέρι όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε στη νέα εκτέλεση, λέγοντας: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδικάζει έντονα αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Η πιο βαθιά συμπάθειά μου στρέφεται προς τους συγγενείς και τους φίλους του θύματος, καθώς και προς τον ιαπωνικό λαό».

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, στην κυβέρνηση και στους πολίτες της Ιαπωνίας και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους δοκιμαζόμενους από το πρωτόγονο καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους πληθυσμούς και κοινότητες της περιοχής».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)