Οι... σωματοφύλακες του Α. Τσίπρα

Οι... σωματοφύλακες του Α. ΤσίπραΜια πεντάδα προσώπων σε ρόλους κλειδιά, όλοι προσωπικές επιλογές του νέου Πρωθυπουργού της χώρας αποτελούν την βασική πεντάδα της κυβέρνησης που εκτός του οικονομικού επιτελείου θα αποτελέσουν τη βασική ομάδα προώθησης του κυβερνητικού έργου.

Ο πλέον κομβικός ρόλος ανήκει στον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο νέος υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Υπήρξε μέντορας του Α. Τσίπρα, πάντα στο πλευρό του ως σύμβουλος και ήταν ο ... στρατηγός της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Κλειδί, όπως σε όλες τις κυβερνήσεις και ο ρόλος του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά που ως νομικός έχει χειριστεί σειρά δημοσίων συμβάσεων, έργων και επανδυτικών σχεδίων.

Διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου πλέον ο Δ. Τζανακόπουλος στο πλευρό του Α. Τσίπρα από τη νεολαία του ΣΥΝ πλέον αποτελεί των εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού.

Από τα πρώτα του βήματα στη νεολαία του ΣΥΝ ήταν στο πλευρό του Α. Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς που επέστρεψε από τη Σκοτία στην Ελλάδα αφήνοντας πανεπιστημιακή καριέρα πίσω του όταν ο Α. Τσίπρας ανέλαβε πρόεδρος του Συνασπισμού. Πλέον αναλαμβάνει τα θέματα επικοινωνίας.

Τη... λίστα κλείνει ο νεότερος της παρέας, Γαβριήλ Σακελαρίδης, απ' τη γενιά των 30ρηδων, υπήρξε προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα στην κούρσα για τον Δήμο της Αθήνας και η πορεία του έδειξε ότι έχει όλα τα προσόντα για την κεντρική πολιτική σκηνή. Χαμηλών τόνων και συνεννοήσιμος, όπως χαρακτηρίζεται από συντρόφους και αντιπάλους αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και την εφαρμογή πολιτικών.