Ο Μοσκοβισί αποκλείει "ρήξη" με την Αθήνα

0
Ο Μοσκοβισί αποκλείει ρήξη με την ΑθήναΟ ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, ο Γάλλος Πιέρ Μοσκοβισί, αποκλείει οποιαδήποτε "ρήξη" ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις νέες ελληνικές αρχές, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France.



"Η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη", επιμένει ο Μοσκοβισί.

"Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας", εξηγεί ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο επίτροπος διαβεβαιώνει επίσης πως "η Επιτροπή και η ΕΕ είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές απ' ό,τι στο παρελθόν, πιο ευέλικτες μορφές συνεργασίας" με την Αθήνα.

"Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ", συνοψίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)