Το μήνυμα του Μ. Ομπάμα στον Αλ. Τσίπρα

0
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη, εξέφρασε τη στήριξή που θα εκφραστεί και έμπρακτα ενώ υποστήριξε πως η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική λιτότητας.

Περίπου είκοσι λεπτά διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα...
. Ο Μ. Ομπάμα, εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ, να σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεφύγει από την πολιτική της λιτότητας. Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μαξίμου, ο κ. Ομπάμα είπε στον κ. Τσίπρα ότι η στήριξη αυτή θα εκφραστεί και στην πράξη μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι και η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική λιτότητας, κάτι που έκαναν και οι ΗΠΑ, και να υιοθετήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα.


Ο κ. Ομπάμα συνέστησε τον κ. Τσίπρα να ξεκουραστεί μετά την εκλογική εκστρατεία γιατί θα χρειαστεί δυνάμεις για την συνέχεια. Είναι δύσκολο, λόγω των συνθηκών, του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

(ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/)


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)