"Οι εκλογές είναι μονόδρομος" είπε ο Π.Καμμένος στον Κ.Μητσοτάκη

0
"Οι εκλογές είναι μονόδρομος" επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο κ. Καμμένος μίλησε με επαινετικά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, κι υποστήριξε ότι "αν δεν ανατρεπόταν το 1993 ο Κ.Μητσοτάκης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στην οικονομία".


Αναφερόμενος στο περιεχόμενο ης συνομιλίας, ο Πάνος Καμμένος μετέφερε την ανησυχία του κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την επιθυμία του να βρεθεί λύση συναίνεσης, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα έχουν μια εθνική πολιτική.

Από την πλευρά του ο προεδρος των ΑΝ.ΕΛ του απάντησε πως εθνική συναίνεση και συνεννόηση μπορεί να υπάρξει μόνο μετά τις εκλογές, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται από Σαμαρά και Βενιζέλο. "Χωρίς αυτούς τους δύο και μετά από εκλογές, και με μια πολιτική σαν κι αυτή που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν σε μια τέτοια λύση, καταγγελίας των μνημονίων κι αλλαγής πολιτικής".

Ερωτώμενος αν θα δεχόταν εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή με συμφωνημένη ημερομηνία εκλογών, ο κ. Καμμένος απάντησε πως "συμφωνημένη ημερομηνία εκλογών σημαίνει ότι θα περάσουμε από την υπογραφή των μνημονίων κι αυτό δε γίνεται δεκτό από εμάς" κι αντιπρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να προκηρύξει άμεσα εκλογές όπως του δίνει τη δυνατότητα το Σύνταγμα.

Λίγο αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε κι ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ όπου επισημαίνει πως τυχόν πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησα τον κ. Π. Καμμένο. Η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική: Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις. Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)