ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ

0


ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.


Είναι να απορείς με την αδυναμία μερικών να αποδεχθούν την ηλικία τους και να δεχθούν ότι ποια πρέπει να αφήσουν τα κοινά και να ασχοληθούν με τις εναπομείναντες μέρες. Ο λόγος για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο εν λόγω κύριος που φέρει μεγάλες ευθύνες, για την σημερινή κατάντια της οικονομίας, αφού διεκδίκησε και κυβέρνησε την Ελλάδα την 4ετια 89-93, όπου σαν ωριμασμένο φρούτο έπεσε από την εξουσία με την τότε αποστασία Σαμαρά, που δεν δίστασε να ρίξει την κυβέρνηση. Τότε αλήθεια, δεν υπήρχε ο κίνδυνος του χάους σε μια δοκιμαζόμενη Ελλάδα από τις απεργίες και την πολιτική αστάθεια. Ο κύριος Επίτιμος αφού παρέδωσε την εξουσία στον γέροντα και άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου, έφυγε από την πολιτική,  με τον διακαή πόθο να επιστρέψει σαν πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόθεση που ποτέ δεν έκρυψε αλλά δυστυχώς, ποτέ δεν έγινε αφού δεν προτάθηκε ποτέ σαν πρόεδρος Δημοκρατίας. Στο μεταξύ τοποθέτησε και βόλεψε όλη την οικογένεια του στην βουλή και στους παρακείμενους χώρους. Κόρη στην βουλή, γιος στην βουλη, συμπεθέρες και εγγονοί  στους δήμους, κλπ. Και......
συνέχεια μιλούσανε αυτοί για ιδιωτική πρωτοβουλία, και εναντίον του δημοσίου που καταχράζονταν το δημόσιο χρήμα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει ποιο καταχθόνιος νους. Γιατί δεν ασχολούνταν η οικογένεια του, με τις επιχειρήσεις αλλά ήθελε ζεστό δημόσιο χρήμα; Αυτό, ποτέ δεν το κατάλαβα ή μάλλον καλά το ξέρω. Είναι εύκολο να διαβάλεις τους άλλους για να κάνεις τις δουλείες σου και ιδίως τις βρώμικες αναίμακτα. Τι είχαν γίνει τα δικαστήρια που είχε υποσχεθεί για τους διεφθαρμένους του ΠΑΣΟΚ, τότε; Σκάνδαλο της τράπεζας Κρήτης, σκάνδαλα με τα παμπερς, σκάνδαλα για μίζες εξοπλιστικών, οι πρώτες, τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης έως τότε ιστορίας μετά το 1929. Φυσικά μετά ακολούθησε η λαίλαπα σκανδάλων και ατιμωρησίας που το τίμημα της ληστείας και της ατιμίας καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός.
Μήπως τότε με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, σωστή δεν λέω, ανδρώθηκαν οι νέες δυναστείες; Γιατί ένας πολιτικός, έμπειρος θεωρούνταν, ενώ άλλαξε τον εκλογικό νόμο και μπορούσε να πάρει 170 βουλευτές και να διοικήσει με ασφάλεια δεν ξεστραβώθηκε για να κάνει σε 6 μήνες εκλογές, να έχει πλειοψηφία και να μπορεί να μην έχει ανάγκη κανέναν; Άρα ή ανίκανος να δει την πραγματικότητα ήτανε ή απλά παραμύθιασε τον κόσμο και η οικογένεια του έκανε την δουλειά της . Σήμερα οι τεράστιες ευθύνες ...γιατί δεν δέχομαι ποτέ τον όρο "δεν μπορούσε" ....απλά όταν παίρνεις τέτοια θέση ..ή είσαι ικανός ή είσαι ανίκανος να διοικήσεις, επανέρχεται με συναντήσεις εδώ και εκεί. Τι προσπαθεί να κάνει ο άνθρωπος. Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να κουρνιάξει  ζητώντας συγνώμη για τα φοβερά λάθη εκτός της οικονομικής πολιτικής, κυρίως στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος την περίοδο αυτή, βλέπε άνοιγμα των συνόρων της Αλβανίας και αθρόα εισαγωγή οικονομικών μεταναστών, χωρίς έλεγχο και μεταξύ αυτών και πολλών κακοποιών. Ανασφάλιστη εργασία από χιλιάδες λαθραίους, τότε μετανάστες που κατάκλυσαν την Ελλάδα, και επιδείνωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Το κατόρθωμα αυτό το είχε κάνει ο σημερινός πρωθυπουργός, σαν υπουργός εξωτερικών τότε. Αλήθεια ο κύριος Σαμαράς δεν προερχότανε από τα δεξιά της ΝΔ που κατέβαινε με λοστούς κατά ολών αυτών των εχθρών της Ελλάδος όπως έλεγε, Τι άλλαξε λοιπόν;
Το ζήτημα με το Σκοπιανό, μια παταγώδη Ελληνική τραγωδία, να χάσεις από ανύπαρκτο κράτος και ανύπαρκτο Έθνος και έτσι με τα πολλά χρεώθηκε και την οδυνηρή ήτα των εκλογών του 93 χωρίς να κάνει τίποτα, από αυτά που είχε στο πρόγραμμα του.
Στον οικονομικό τομέα, η γρήγορη και εσπευσμένη κίνηση με την απότομη μείωση του φόρου, στα αυτοκίνητα που έφερε την κρίση στην Ελληνική βιομηχανία οχημάτων, βλέπε κλείσιμο της Σαρακάκης και άλλων βιομηχανιών που δεν μπόρεσαν να αντέξουν στον ανταγωνισμό. Και φυσικά στην λίστα οι άνεργοι από τις βιομηχανίες αυτές. Το μόνο που κατόρθωσε ήτανε το 14+14=0%....να εκμηδενίσει ακόμα και τα εφαρμοσμένα μαθηματικά.
 Συναντήσεις επί συναντήσεων σήμερα με σκοπό ποιον; Να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στα 95; Να επηρεάσει καταστάσεις ε αυτή την ηλικία; έλεος με τους βαρωνόφρωνους και ανελέητα επίμονους εραστές της εξουσίας που ακόμα και πριν το αιώνιο τέλος δεν λένε να σιωπήσουν και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ..έλεος με τους οικογενειοκράτες που όταν όλη τους η οικογένεια πληρώνεται με παχυλούς μισθούς από το δημόσιο τους φαίνονται πολλά τα 500 ευρώ βασικού μισθού. Ο ιός Μητσοτάκη είχε διορισθεί με πρώτο μισθό 10.000 ευρώ ....ακόμα και τότε ήτανε απλησίαστο όνειρο ....για τον καθένα μας . Όχι όμως για αυτούς. Άρα τι επιδιώκει ο επίτιμος ...εγώ νομίζω καλό θα ήτανε να επιδίωκε λίγο τσάι και τις παντούφλες του .....και καρτερικά τον Πλούτωνα που θα τον φιλοξενήσει στον Άδη ...για τα υπόλοιπα. ..ευτυχώς που μας είχε σώσει από τότε ..γιατί στα 95 του .....θα θέλει πάμπερς ...όχι του Κοσκωτά αλλά αληθινά. Και λεφτά για χάσιμο δεν έχει η κακόμοιρη Ελλάδα. Σήμερα οι διεφθαρμένοι του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τους συμμάχους του. Σήμερα οι διεφθαρμένοι που σκοτιζόταν, είναι στην κυβέρνηση με .....μήπως διεφθαρμένους της ΝΔ; Γιατί όταν ήμασταν εμείς στην ΝΔ ....από αυτούς δεν ήτανε κανένας ΝΔ ....απλά την πολεμούσαν με μίσος κιόλας .....ποιος λοιπόν είναι ο επικίνδυνος ...ο Τσίπρας οι εκλογές..ή η διαφθορά.; Ας μας το εξηγήσει ο επίτιμος ....αν μας πει ο Τσίπρας και οι εκλογές..καταλάβαμε ..το γιατί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)