Γιατί τα παίζει όλα για όλα για εκλογές ο Καμμένος

0
Ζητάει εκλογές μανιωδώς και δε συζητάει κανένα ενδεχόμενο να γίνουν ούτε ώρα αργότερα από ότι προβλέπει το Σύνταγμα αν δεν εκλεγεί ΠτΔ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι βιάζεται περισσότερο κι από το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όμως αυτή η «φαγωμάρα»;...

Τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι το Νοέμβριο τα ποσοστά του κόμματός του κατά τις δημοσκοπήσεις ήταν σταθερά στο 4% και καμιά δημοσκόπηση δεν τον άφηνε εκτός Βουλής. Από το Νοέμβριο και μετά όμως άλλαξε η κατάσταση, αφού άρχιζαν να βγαίνουν και δημοσκοπήσεις που τον αφήνουν εκτός. Με λίγα λόγια, είναι κοινή παραδοχή πως έχει πτωτικές τάσεις. Αυτό φυσικά οφείλεται σε 2 λόγους:
1) Ανακοίνωσε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς ο δεξιός ψηφοφόρος δε θα τον ψηφίσει, ενώ ο κεντροαριστερός προτιμά πλέον να ψηφίσει κατευθείαν ΣΥΡΙΖΑ.
2) Η τακτική πόλωσης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε η ΝΔ, οδήγησε σε συμπίεση των μικρότερων κομμάτων.
Έτσι λοιπόν ένας είναι ο δρόμος για τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Ή πιέζουν με κάθε τρόπο για εκλογές σύντομα μπας και προλάβουν την πτώση των ποσοστών τους ή «αντίο Βουλή». Το σκεπτικό είναι απλό. Οι ΑΝΕΛ θα διεκδικήσουν υπουργεία και κρατικά αξιώματα από το ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι ίσως δώσουν το φιλί της ζωής στον κομματικό μηχανισμό τους που βρίσκεται σε κώμα.
Ωραία πράματα…
Χ-είρων

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)