Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για εκλογές

0

Σε προεκλογικό ρυθμό έχει μπει το μικρότερο κυβερνητικό κόμμα μετά από εντολή του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τα στελέχη που έχουν αναλάβει τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εχθές Κυριακή βρέθηκε στην Καβάλα...
, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε στελέχη και φίλους του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν περιθώρια συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου, ωστόσο πρόσθεσε πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί ταχύτατα σε εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος, επιπλέον, σημείωσε πως διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών δεν θα πρέπει να γίνει τώρα, αλλά μήνες αργότερα και προσδιόρισε την ημερομηνία προς το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015.

Ωστόσο όταν ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη ενημερωθεί για την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν την πρόταση του πρωθυπουργού. Εξέφρασε τη λύπη του γι’ αυτό, ενώ, αντίθετα, υποδέχτηκε θερμά την θετική ανταπόκριση της πρωθυπουργικής πρότασης από ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια πιθανή προσφυγή στις κάλπες είπε:

«Πέρασε οριστικά η λογική των αυτοδυναμιών και δεν υπάρχει η λογική των διπλών εκλογών, δεν υπάρχουν τα περιθώρια να παίζει κανείς με τους θεσμούς. Δεν έχουμε περιθώρια να φάμε όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε εκλογικές αναμετρήσεις».

Τέλος μιλώντας για τα εσωκομματικά θέματα και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Έχω προσωπικά κάνει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου σε όλες τις φάσεις της πολιτικής μου διαδρομής. Και θα κάνω και τώρα. Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μην ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια , αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)