Εικόνες-σοκ από τις φυλακές Κορυδαλλού

Σοκ προκαλούν γι ακόμη μια φορά φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις φυλακές Κορυδαλλού και έρχονται να επιβεβαιώσουν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Σοκ προκαλούν ακόμη μια φορά φωτογραφίες....

που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις φυλακές Κορυδαλλού και έρχονται να επιβεβαιώσουν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Οι εικόνες από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο athens.indymedia παραπέμπουν σε εγκαταλελειμμένα κελιά τα οποία όμως χρησιμοποιούνται και μάλιστα ως πειθαρχία «ειδικού χώρου» της Δ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού και προορίζονται για την στέγαση των τιμωρημένων κρατούμενων.

Όπως όμως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, στα ατομικά κελιά 2Χ2, στα οποία «φιλοξενούνται» τριπλάσιοι σε αριθμό κρατούμενοι απ ότι προβλέπεται, ενώ παραβιάζεται κάθε κανόνας υγιεινής, με σκουπίδια παντού, δίχως θέρμανση, παράθυρα, βρύσες, ενώ δεν υπάρχει καν διαχωριστικό ανάμεσα στην τουαλέτα και τους υπόλοιπους χώρους.

Κατεστραμμένες πόρτες, γυμνά καλώδια, κομμάτια από σοβάδες στο πάτωμα, ανοιχτές αποχετεύσεις, σπασμένα υποτυπώδη… κρεβάτια, μουχλιασμένοι τοίχοι συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό…

Κάθε κανόνας υγιεινής παραβιάζεται, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνες για την υγεία των κρατουμένων. 
















 

  ΠΗΓΗ: athens.indymedia