Η μπανανία...

photo: npr.org
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Εάν υπάρχει ένας τομέας που σίγουρα είμαστε κορυφαίοι σε όλη την Ευρώπη αυτός δεν είναι σίγουρα ο τουρισμός. Δεν είναι -πιθανώς- ούτε τα χρέη. Είναι η τρέλα και ο σουρεαλισμός που επικρατούν στο ποδόσφαιρο...
Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, δύο από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας τσακώνονται σαν τα βουβάλια στο έλος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ξέρετε ποιοι την πληρώνουν σε αυτές τις μάχες.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ελέγχεται για πολλά. Έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο, ακούγεται πως έχει εξαιρετική πρόσβαση στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και κατά καιρούς έχει εμφανίσει επιτυχίες από το πουθενά στον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν είναι κανένας άγιος, το είπε και ο ίδιος χθες. «Δεν είμαι ψάλτης σε εκκλησία, ποδοσφαιράνθρωπος 20 χρόνια είμαι». Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τι έγινε το 1999 στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν μπράβοι τράβηξαν πιστόλια (εδώ το βίντεο). Τίποτα από τα παραπάνω -ή και άλλα πολλά- δεν έχει τελεσιδικήσει εναντίον του. Εδώ και λίγο καιρό έχει ισχυροποιήσει τη θέση του στο επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας, μετά την απόκτηση του ελέγχου του ΟΠΑΠ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ελέγχεται, επίσης, για πολλά. Πριν λίγο καιρό, τηλεοπτική εκπομπή εμφάνισε συνομιλίες του με τον Νίκο Χατζηνικολάου που αφορούσαν τον επηρεασμό της Ντόρας Μπακογιάννη λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2012. Στην πιάτσα, ακούγεται πως τα έχει σπάσει με το πρωθυπουργικό σύστημα, γι αυτό και κατέβασε τον Μώραλη στον Πειραιά και πήρε τη Δημαρχία. Επίσης, υπάρχει ένα μπλοκ με αρκετά σοβαρούς επιχειρηματίες που φαίνεται να συντάσσεται στο πλευρό του, κάποιοι εξ αυτών είναι -μάλιστα- και εμπλεκόμενοι στον αιώνιο αντίπαλο σε άλλα από το ποδόσφαιρο αθλήματα. Πρέπει να είναι ο μοναδικός πρόεδρος ευρωπαϊκής ΠΑΕ που έχει στο ενεργητικό του μήνυση από ποδοσφαιριστή (θυμηθείτε εδώ τι έγινε με τον Σισέ).
Αυτοί οι δύο άνθρωποι, λοιπόν, έχουν αρχίσει να σφάζονται. Προφανώς όχι για ένα σφύριγμα ενός διαιτητή. Πιστέψτε με, αυτά που διακυβεύονται είναι πολύ πιο σημαντικά ακόμη κι από ένα πρωτάθλημα. Και το χειρότερο είναι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πιτσιρικάδες -ή όχι και τόσο-, παιδιά από 15 χρονών που υποστηρίζουν την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό θα αρχίσουν να παίρνουν το μέρος του ενός ή του άλλου. Εκεί που κάποτε στα σχολεία τσακωνόσουν για την τρίπλα του Ζιοβάνι στον Κωστένογλου και για το γκολ του Ντέμη στον Ελευθερόπουλο τώρα θα φωνάζεις και θα βρίζεις για τα εκατομμύρια του ενός και για τους μπράβους του άλλου.
Υ.Γ. Ο Μελισσανίδης κατηγορεί τον Μαρινάκη για το ότι τον πολεμά για να μην αποκτήσει γήπεδο η ΑΕΚ. Ο Μαρινάκης εμφανίζεται να τρώει στην ίδια ταβέρνα με τη Δούρου λίγο πριν τη νίκη της στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία Δούρου αργότερα αποφασίζει να μην δώσει στον Μελισσανίδη τα 20 εκατ. ευρώ που του είχε υποσχεθεί ο Γιάννης Σγουρός. Σε άλλα νέα, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να ξεχρεώσει 16 χρόνια νωρίτερα το γήπεδό της. Τα εισιτήρια στα ελληνικά γήπεδα κοστίζουν πάνω από 15-20 ευρώ. Τα πιο φτηνά. Για να δεις τη Βέροια, τον Παναιτωλικό, τον Εργοτέλη σε γήπεδα αχούρια. Στην έδρα της Ντόρτμουντ, η οποία έπαιξε στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ πριν δύο χρόνια, κοστίζει λιγότερο. Μάλιστα, υπάρχει κόσμος (τουλάχιστον 1000 άνθρωποι κάθε Κυριακή) που ταξιδεύουν από την Αγγλία (το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου) για να δουν αγώνες στη Γερμανία. Εδώ, ούτε από τις γύρω ελληνικές πόλεις δεν φεύγεις να πας να δεις ματς της Σουπερλίγκας.
Υ.Γ1. Ακόμη περιμένω κάποια δήλωση από έναν πολιτικό για το θέμα. Σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατοι.
protagon.gr