ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

0


Σαν να λέμε, τρέχα γύρευε, άρμεγε και κούρευε (για να μη πω το γνωμικό όπως το έλεγαν οι παλιοί και κοκκινίσουν όλοι οι υπολογιστές).
Καθημερινά φίλοι μου διαβάζουμε για «πράματα και θάματα» της κυβέρνησης των «φωστήρων» και οι μεν έχοντες μαλλιά, τα χάνουν, οι δε μη έχοντες, ως εκ θαύματος αποκτούν τεράστιο πρόβλημα τριχοφυΐας.
Εδώ και χρόνια, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο , καταθέτω τις απόψεις μου για διάφορα θέματα της καθημερινότητας, και σχολιάζω ίσως «προκλητικά» (για πολλούς) τόσο την επικαιρότητα, όσο και.....
διάφορες καταγγελίες που παίρνω από εσάς!
Αυτό, πειράζει πάρα πολλούς, αλλά δε μου καίγεται καρφί, αν κάποια κομματόσκυλα, και κάποια λαμόγια ενοχλούνται.
Αυτό, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά για ΟΛΟΥΣ εκείνους που απειλούν άμεσα και έμμεσα.
Πάμε τώρα στο σημερινό!
Λέει η είδηση:
«Το ΙΚΑ παίρνει δάνειο για να πληρώσει τις συντάξεις Δεκεμβρίου»
ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ! Σας θυμίζει κάτι μήπως; Το ΙΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή, ως συνήθως, ζορίζεται να πληρώσει συντάξεις, και άλλα, ΓΙΑΤΙ;
ΜΑ θα τα ξανάλεμε; Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, αλλά ας τα επαναλάβουμε ΜΗΠΩΣ κάποια στιγμή ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πράγμα που δε συμφέρει σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση, την ΟΠΟΙΑ κυβέρνηση. Η απάντηση , οι απαντήσεις στα ΓΙΑΤΙ, είναι απλές, μόνο που δεν κάνει κανείς κάτι.
ΟΛΑ τα ταμεία μπήκαν «μέσα» από το φαγοπότι χρόνων.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ «ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ».
Θέλετε να δείτε «ομορφιές»;
Απόσπασμα από ΜΙΑ καταγγελία. Έχει πολύ «ζουμί»
« σας καταγγέλλω τα ακόλουθα μεμπτά στην Υπηρεσία μου, που είναι ο ΕΟΠΥΥ ……, τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψη μου, για τα οποία απόλυτα υπεύθυνος είναι – κατά κοινή ομολογία υπαλλήλων και πολιτών (από καταγγελίες τους) - ο κ. ….. (Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης), ο οποίος επιτρέπει στην υπηρεσία του να γίνονται όλα τα κατωτέρω, αλλά τον οποίο επιμένουν – παρόλο που γνωρίζουν την παράνομη συμπεριφορά του – να διατηρούν στη θέση του Προϊσταμένου Διεύθυνσης οι κ. Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ , ο κ. Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ   : 
1.- Κατά τη νοσηλεία συγγενών πολιτών σε Παθολογικές, Νευρολογικές και Ψυχιατρικές  κλινικές, υποχρεώνονται αυτοί να πληρώσουν εκτός από την συμμετοχή τους στον ΕΟΠΥΥ και επιπλέον από 300 έως 700 ευρώ – το οποίο είναι παράνομο.
2.- Ορισμένες κλινικές με άδεια λειτουργίας Παθολογικών ή Νευρολογικών Κλινικών λειτουργούν σαν χρονίων παθήσεων και πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σαν χρονίων παθήσεων. Αυτό σαφώς και δεν είναι σύννομο διότι δεν δόθηκε ακόμη άδεια λειτουργίας για κλινικές χρονίων παθήσεων σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί η άδεια λειτουργίας να είναι για παθολογική κλινική και να λειτουργεί σαν χρονίων παθήσεων, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη σύμβαση στην παθολογική κλινική ο ασθενής παραμένει έως ότου γίνει καλά, ενώ στην χρονίων παθήσεων παραμένει έως ότου πεθάνει. Ακόμη η σύμβαση που υπογράφεται αναφέρει ρητά ότι η κλινική λειτουργεί σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας της. Αυτό έχει σαν συνέπεια να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ νοσήλιο χρονίων παθήσεων και έτσι να ζημιώνεται τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο και ο ασθενής αλλά να κερδίζει εις βάρος όλων μόνο η κλινική.
Το γεγονός αυτό το ανέφερα επανειλημμένα στον κ. ….. όπως και στον κ. …., τόσο εγώ όσο και ο κ. ….. με αναφορές του (ελεγκτής ΕΟΠΥΥ)  αλλά κωφεύουν παραδειγματικά και οι δύο, πιθανολογώ ότι έχουν το λόγο τους γι’ αυτό.
Η κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ απήντησε ότι οι Κλινικές έχουν άδεια ως Παθολογικές και ως Νευρολογικές, εντούτοις αυτές πληρώνονται ακόμη ως χρονίων παθήσεων και μάλιστα τηρούν την διαδικασία εισαγωγής χρονίων παθήσεων με απόφαση κοινωνικής λειτουργού από το Νοσοκομείο κλπ, δηλαδή τηρείται μία διαδικασία εντελώς παράνομα.
3.- Κατόπιν αναφορών συναδέλφων μου, που ελέγχουν τα Νοσοκομεία διαπίστωσα τα εξής :
Με εντολή του κ……..  οι φάκελοι πρέπει να μην ελέγχονται και να πρωτοκολλείται η αίτηση και να οριστικοποιούνται με αυτό τον τρόπο. Ορισμένοι συνάδελφοι αρνήθηκαν την εντολή αυτή και μου το ανέφεραν και έτσι με εντολή δική μου προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φακέλων. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τιμολόγια με πολύ διαφορετικά ποσά και τεράστιες αποκλίσεις από 10.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Τα τιμολόγια αυτά με εντολή μου ……..  επιστρέφονταν και ως ΕΟΠΥΥ ζητούσαμε το πραγματικό ποσό. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνουμε ότι επειδή δεν έγινε εξαρχής εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους φακέλους κατόπιν εντολής του κ. …………. , πολλοί φάκελοι οριστικοποιήθηκαν με υπερτιμολογήσεις και έτσι ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο σε σημαντικό βαθμό, όπως το ίδιο συνέβη και στις κλινικές.
Μία ακόμη διαπίστωση είναι ότι ακόμη κι όταν ο ασθενής έφευγε ή απεβίωνε, ο ΕΟΠΥΥ συνέχιζε να πληρώνει όσο έλεγε το ΚΕΝ – γεγονός που προκαλεί ζημία για το Δημόσιο.»
ΑΥΤΟ, είναι ΜΟΝΟ ένα ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από καταγγελία Δημοσίου Λειτουργού προς τον ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, και υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση που τις ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.
Το ακούς αυτό Έλληνα ασφαλισμένε; Εσύ που σήμερα ΤΡΕΜΕΙΣ μη σου κοπεί η σύνταξη, μη πεθάνεις γιατί δεν μπορείς να πάρεις φάρμακα, γιατί το ταμείο σου δεν μπορεί να πληρώσει τα ΧΡΕΗ του προς τους «προμηθευτές» του, ΓΙΑΤΙ……..
Και έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να μιλούν για πάταξη της διαφθοράς, όταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Όχι δανεικά θα πάρει το ΙΚΑ για συντάξεις, αλλά…..
Είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας μας.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)