ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

0
 Βασίλης Τσούγκαρης

ΕΔΩ ήρθαμε! Πάμε να φύγουμε τώρα! Η γνωστή ατάκα από παλιά, όσων πήγαιναν στον κινηματογράφο στη μέση η πιο λίγο της ταινίας, και έβλεπαν και την επόμενη προβολή μέχρι το σημείο που είχαν πάει στο σινεμά.
Εμείς, τι να πούμε για το σήμερα, που δεν είμαστε θεατές στο «έργο» αλλά πρωταγωνιστές με σκηνοθέτη την «κυβέρνηση» και παραγωγό (η προαγωγό) την τρόικα και όλο το σκυλολόι που βάλθηκε να μας πιει και την τελευταία σταγόνα αίματος;
Πολύ σύντομα, θα συνεχίσω τις δημοσιεύσεις σε συνέχειες με τίτλο «περί πάταξης διαφθοράς», έχουμε πολλά για να μάθετε και να «συγχαρείτε» τα μπουμπούκια που κάνουν κουμάντο στην υγεία.
Από καταγγελίες πολιτών, δημοσίων......
λειτουργών, γιατρών ελεγκτών, απ’ ΟΛΑ έχει ο «μπαξές»…..
Πάμε τώρα στο σημερινό!
Το «ραβασάκι» μέσω mail από το υπουργείο για «ληξιπρόθεσμες» οφειλές, πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί εκείνοι που το πήραν.
Το είπαμε και πριν καιρό, πως  θέλουν να μαζέψουν κάτι δις, αλλά δεν τους «κάθεται» παρόλο που πήραν και μεγάλο …. «καλάθι».
Να η είδηση!
«Ξεπέρασαν τα 71,2 δις τα ληξιπρόθεσμα. Μόνο το 1943 είχαμε παρόμοιο κλίμα κατάρρευσης. Η Λαγκαρντ όμως, λατρεύει το 1943.
Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος, η Τρόικα και οι ντόπιοι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης πολιτικής θα ήταν ενώπιον της δικαιοσύνης. Εδω απλώς συνεχίζουμε την ληστεία με προπέτασμα στρεβλής προπαγάνδας.
Στα 71,25 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στα τέλη Οκτωβρίου, έναντι 70,16 δις στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 ανήλθε σε 10,9 δις ευρώ. Μόνο κατά τον Οκτώβριο το χρέος που δημιουργήθηκε ανήλθε σε 1,09 δις ευρώ.
Τέλος, στο διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2014 το Δημόσιο εισέπραξε συνολικά 3,08 δις ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.»
Και που είστε ακόμα!
Όχι 70, αλλά 170 και βαλε θα γίνουν.
ΤΕΛΟΣ κύριοι, τίποτα δεν κινείται, η ανεργία στα ύψη, ο κοσμάκης δεν έχει μια, και όχι εκατό δόσεις να του κάνετε, χίλιες εκατό σε διακανονισμούς, δεν μπορεί πια να δώσει ούτε ευρώ γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Και επειδή μας πρήζετε κάθε τόσο, θα σας θυμίσω μια απάντηση ενός πάππου (δε θυμάμαι που την διάβασα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο), «ΡΕ ΔΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ! ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ …….. ΜΑΣ . ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΒΑΛΤΕ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ. ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ….»
Θα σταθώ όμως στο σημείο που γίνεται αναφορά περί «πολιτισμού»…..
ΣΙΓΟΥΡΑ, σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος έτσι και γινόταν όλο αυτό το ΟΡΓΙΟ που γίνεται στη χώρα μας, δε θα είχε μείνει όρθιο ρουθούνι.
Εμείς όμως, φερόμαστε με ένα «άλλο» είδος πολιτισμού, σε υπερβολικό βαθμό.
Άποψη μου είναι πως ο πολύς πολιτισμός μας έφαγε, γι αυτό και δεν τους πηρέ ο διάολος ακόμα.
Έτσι, «πολιτισμένα» θα αυξηθούν κι άλλο τα ληξιπρόθεσμα, όπως και πολιτισμένα θα γίνει το μεγάλο «μπαμ».
Δεν αργεί καθόλου.
Θυμηθείτε το αυτό.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)