Μια σεξουαλική διαταραχή είναι η τρόικα και άλλη μια η τρέχουσα ελληνική πολιτική!...

 Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 

Αν ρίξεις μια προσεκτική ματιά στα πρωτοσέλιδα του ελληνικού τύπου ή/και ακούσεις τους προβεβλημένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, αυτής της περιόδου της κορύφωσης της κρίσης, θα καταθλιβείς ίσως και εσύ αναγνώστη μου, όπως συμβαίνει να αισθάνομαι τελευταίως εγώ.
Ποτέ δεν με τάραξε η κοινωνική μαλακία των νέων, που κάνει πολιτική με την μορφή σεξουαλικής διαταραχής. Είναι κοινωνικοπολιτισμικό πρόβλημα, που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την κατανόηση της παιδαγωγικής προσέγγισης του Lev Vygotsky (: cultural-historical psychology) και των Μεταβιγκοτσκικών. Δυστυχώς, ωστόσο, συνεχίζει να με συγκλονίζει έως καταθλίψεως η μαλακία των μεσηλίκων που δια της απόλυτης σεξουαλικής τους ......
διαστροφής ασκούνται στην πολιτική και ασκούν πολιτικό καταναγκασμό στη κοινωνία ή ασκούνται στη δημοσιογραφία και στην προπαγάνδα στην πατρίδα (μας).
Να, διάβασε, άκου, δες σήμερα τις επικοινωνιακές αναπαραστάσεις και τις μικροπολιτικές προεκτάσεις με επίκεντρο την Βίλα Σάιντ, όπου συναντώνται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες κυβερνητικά στελέχη με γραφειοκράτες-αντιπροσώπους της τρόικας. Δίχως υπερβολή, τόσο κατά την κυβερνητική διήγηση, όσο και κατά την ακροδεξιά ή αριστερή αφήγηση η Βίλα Σάιντ λαμβάνει τη μορφή μιας «Βίλας Οργίων», όπου οι υπουργοί Γκίκας Χαρδούβελης, Γιάννης Βρούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάνης, πρόκειται να «συνουσιασθούν» με τους τεχνοκράτες της τρόικας, ενώ «μάτι θα παίρνουν» εκπρόσωποι του Μεγάρου Μαξίμου και του ΠαΣοΚ! Πρόκειται για την απόλυτη πολιτική ανωμαλία για μια κυρίαρχη χώρα σε περίοδο ειρήνης και ευρωπαϊκής συνεργασίας, με διαστάσεις ακραίου σεξουαλικού βίτσιου (: παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι του Μεγάρου Μαξίμου και του ΠαΣοΚ)!!!
Μετά και από τη σημερινή σεξουαλική και σε μεγάλο βαθμό σεξιστική αναπαράσταση της τρέχουσας πολιτικής στα ελληνικά ΜΜΕ βεβαιώθηκα - και πρόσεξε καλά, καλέ μου αναγνώστη, τις αντιρρήσεις σου: Πάει τέλειωσε, μια σεξουαλική διαταραχή ενηλίκων είναι η τρόικα και άλλη μια η τρέχουσα ελληνική πολιτική!
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το «SEX AND WAR» των Malcom Potts και Thomas Hayden (2008); Έχει «πλάκα» και ίσως με την βοήθεια αυτού του επιστημονικού βιβλίου να κατανοήσεις το μέγεθος και τα αίτια της μαλακίας και του βιασμού που υποδύεται/υποδύονται την πολιτική στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα παίζεται επικολυρικό θέατρο κακής ποιότητας, σαν το ελληνικό καθεστώς να έχει ανεβάσει στο σανίδι κάποιο πολεμικό έργο!
Ούτε σεξ, ούτε πόλεμο θα μπορούσαν να κάνουν όσοι πιθηκίζουν στις σύγχρονες ελληνικές πολιτικές, μόνον μια κακοστημένη φάρσα σεξ και πολέμου, φιλέ μου, και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση μορφή σοβαρής σεξουαλικής διαταραχής και αποκρουστική υφολογικώς και οντολογικώς μαλακία ενηλίκων, άνω των πενήντα! Αυτό είναι το πραγματικό πολιτικό μας δράμα και άσε τα παιδιά να κάνουν μαλακιούλες εν είδει ακτιβισμού στα γραφεία προβοκατόρων πρυτάνεων και εκτός τόπου και χρόνου αντιπρυτάνεων!
Μπορεί να μην μου φαίνεται, μπορεί να μην το πιστεύω, αλλά είμαι και εγώ αναγνώστη μου 55 ετών και δεν αντέχω η μαλακία των συνομηλίκων μου και οι πρόδηλες σεξουαλικές διαταραχές τους να εμφανίζονται ως πολιτική και μάλιστα υψηλή πολιτική με την μορφή της υψηλής κοπτοραπτικής του Κοινωνικού Κράτους!
Αντίθετα με τις πολεμικές φαντασιώσεις και τους σεξουαλικούς εφιάλτες της πλειονότητας των ελλήνων πολιτικών, σε ό, τι αφορά στη σχέση μας με την τρόικα, η δημοκρατική πολιτική - με την μορφή της ριζοσπαστικοποίησης των δημοκρατικών θεσμών και του πλουραλισμού, όπως την διαπραγματεύομαι προσωπικά - ξεπλέκει/διαχωρίζει το σεξ από τον πόλεμο, ενώ δεν αντιλαμβάνεται την άσκηση της πολιτικής ως σεξ και πόλεμο με άλλα μέσα. Φαντάζομαι πως κατάλαβες πρακτικά - στο βαθμό που παρακολουθείς την γραφή μου - τί εννοώ και γιατί υποστηρίζω την σοσιαλ-δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και βιο-οικονομική φιλοσοφία και πρακτική, φαινόμενα που δυστυχώς σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ή με τα κόμματα των οικολόγων/πρασίνων.
Η πολιτική στάση και συμπεριφορά που με χαρακτηρίζει οντολογικά και την οποία προπαγανδίζω μέσω φίλων bloggers, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάπτυξη θεσμών και η καλλιέργεια αντίστοιχης πολιτικής κουλτούρας (: πολιτικά τεχνουργήματα) που αποκρούουν την επιχείρηση οι σεξουαλικές παρορμήσεις και διαταραχές να αποκτήσουν πολιτική και νομική κανονικότητα, ορίζοντας αυτές τις συνθήκες πολέμου ή ειρήνης, κυριαρχίας, ζωής, εργασίας και περιουσίας κυρίως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Και για να μην αυταπατώμεθα, μπορεί σήμερα άνδρες και γυναίκες πολιτικοί και «δημοσιολογούντες», αδιακρίτως, να χαρακτηρίζονται από έντονα διεγερτικές και επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές φαντασιώσεις, παρορμήσεις και συμπεριφορές ως προς την τρόικα, τις οποίες εκλαμβάνουν οι ίδιοι και προβάλουν τα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν σαν κανονικές πολιτικές συμπεριφορές, αλλά αυτή η παθολογία έχει τις ρίζες της στην αντρική διαστροφή της σεξουαλικότητας, όπου η πολιτική δύναμη παίζει το ρόλο αφροδισιακού. 
Δεν ξέρω αν πέτυχα να γίνω κατανοητός… Ας παύσουμε να αντιμετωπίζουμε την τρόικα στο πλαίσιο μιας μη-συνειδητοποιημένης σεξουαλικής διαταραχής! Η τρόικα είναι πολιτικό/ηγεμονικό φαινόμενο, το οποίο αν προσεγγιστεί στο πλαίσιο της σχέσης σεξ-πόλεμος - όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από όλες σχεδόν τις πολιτικές μεριές - απλώς διασκεδάζεται τόσο οντολογικώς όσο και επιστημολογικώς (η πολιτικότητά της) και ρευστοποιούνται τα πιθανά μέσα αντιμετώπισής της, προς όφελος ασφαλώς των δύο τρίτων της ελληνικής κοινωνίας, που υφίστανται τις συνέπιες της ανάρμοστης σχέσης των κυβερνητικών με τους επιμέρους παράγοντες της τρόικας.
Τα τελευταία έξι χρόνια μού δόθηκε η ευκαιρία να δείξω την πολιτική αντι-κανονικότητα και πολιτική διαστροφή αυτής της σχέσης που ασφαλώς προσβάλει θανάσιμα την ευρωπαϊκή νομιμότητα και την δημοκρατική ιδέα του ευρωπαϊσμού, όπως και την όποια δημοκρατική κουλτούρα στον τόπο μας. Σήμερα ήρθα να επισημάνω πως μέσω των διαστροφικών σεξουαλικών αναπαραστάσεων της σχέσης αυτής, δια του «σοβαρού» - σε παρακαλώ - μάλιστα Τύπου, επιτυγχάνεται η ένταξη και ανάπτυξη των ελληνικών πολιτικών, στο σύνολό τους, στο ίδιο πλαίσιο σεξουαλικής διαταραχής και … έτσι γίνεται μεταφορικώς και κυριολεκτικώς «της πουτάνας» στο μυαλό των ελλήνων πολιτών/εκλογέων.
Αν θες αποδεικτικές λεπτομέρειες αυτού του ισχυρισμού (μου), μην με βάζεις στο κόπο και μελέτησε ο ίδιος προσεκτικά τις λεγόμενες «σφυγμομετρήσεις της ελληνικής κοινής γνώμης» ως προς την γενικότερη πολιτικο-εκλογική στάση, αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Τότε ίσως μάθεις και εσύ πως αν δεν απαλλαγεί η πολιτική αφήγηση της κρίσης στην Ελλάδα από την σημειολογία της σεξουαλικής πράξης, η πολιτική διαστροφή θα συνεχίσει να κυβερνά το μυαλό όλων μας…
Και κάποιων το μυαλό δεν αντέχει πλέον το βάρος από την τόσο μεγάλη κοινωνική διασπορά της μαλακίας και της σεξουαλικής διαστροφής, που προφασίζονται την και αυτοπροβάλλονται μάλιστα ως υψηλή και εκσυγχρονιστική πολιτική!