«Χουνέρια» στον Βενιζέλο ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει την πιο σκληρή μάχη με τους εκπροσώπους των δανειστών(πολύ μεγάλη μάχη), ο άνθρωπος που έβαλε τις λέξεις Μνημόνιο και τρόικα στη ζωή μας, επιχειρεί να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να επηρεάσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με τις κινήσεις...
του κατάφερε να αιφνιδιάσει όχι μόνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες. Μόνο ως «βόμβα» μπορεί να εκληφθεί το αίτημα του για έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μπαράζ δηλώσεων από βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, τα οποία θα τάσσονται υπέρ της άποψη του πρώην πρωθυπουργού -τουλάχιστον ως προ τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ψύχραιμα -για τα δικά του δεδομένα-, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανείς να διαταράξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται πρωτίστως η χώρα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη». Κάνοντας, ωστόσο, λόγο για «κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια», έστειλε μήνυμα προς τον ΓΑΠ ότι δεν έχε πρόβλημα να σηκώσει το γάντι και να αντεπιτεθεί. Αυτό που προσπαθεί να καταλάβει ο πρόεδρος του Κινήματος είναι το «που το πάει ο Γιώργος;», με τις ενδείξεις - εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο ότι «δεν θα θελήσει να παραμείνει στα ψηφοδέλτια και να δώσει ίσως την κρισιμότερη μάχη μαζί με την παράταξή του, ενδεχομένως μάλιστα να δοκιμάσει να κάνει δικό του κόμμα το προσεχές διάστημα».

Σε αυτό, άλλωστε, συνηγορούν και οι παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών προσκείμενα σε αυτόν, οι οποίοι περιοδεύουν σε διάφορους νομούς της Ελλάδας, συναντούν μέλη των Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και τα παροτρύνουν να «αλλάξουν σελίδα», μη συμμετέχοντας αρχικά στην προσυνεδριακή διαδικασία της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Ο Γιώργος φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω αυτήν την φορά» λένε έμπειρα στελέχη, που βλέπουν αναταράξεις και στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών.