Άνοιξε ξανά η υπόθεση του… κουμπαρά

Άνοιξε ξανά η υπόθεση του… κουμπαράΑνασύρθηκε από το αρχείο μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτοπουλος...
κάλεσε σήμερα ως πρώτη μάρτυρα να καταθέσει την βουλευτή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγελλε απόπειρα δωροδοκίας της. Καταγγελία την οποία επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Κουτζαμάνη είχε και πάλι παρέμβει μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης είχε πει ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τότε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Ωστόσο η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο καθώς ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Τώρα η κ. Κουτζαμάνη παρεμβαίνει μετά τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου η οποία υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όπως είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Τα όσα είπε η Στ. Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά κατονομάζοντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου τον Γ. Σούκουρη κομματικό στέλεχος της ΝΔ.