Ο Βγενόπουλος ζητά από Βενιζέλο και Αθανασίου να μην δώσουν στοιχεία στην Κύπρο

0
ΒγενόπουλοςΤην διακοπή της δικαστικής συνδρομής προς τις Κυπριακές Αρχές, προκειμένου να μην λάβουν στοιχεία για όσα οδήγησαν στην κατάρρευση του Κυπριακού τραπεζικού συτσήματος, ζητά με επιστολή του προς τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Χαράλαμπο Αθανασίου ο Αντρέας Βγενόπουλος και στελέχη της Marfin που θεωρούνται στην Κύπρο ως υπεύθυνοι της καταστροφής.


Το πρωτοφανές αίτημα, το οποίο ζητά ουσιαστικά από τους δύο υπουργούς να ανατρέψουν όσα ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες περί δικαστικής συνδρομής, απεστάλη αρχές Οκτωβρίου.

Οι Κυπριακές Αρχές έχουν ζητήσει με αλεπάλληλα αιτήματα από τις Ελληνικές, να παραδώσουν στοιχεία που αφορούν τις δραστηριότητες του Βγενόπουλου και των στελεχών της Τράπεζας την εποχή πριν από την κατάρρευση της Κύπρου. Το πόρισμα της Βουλής της Κύπρου αποδίδει μάλιστα ευθύνες στο Βγενόπουλο για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Εκ των πραγμάτων, στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Βγενόπουλος καλεί τους υπουργούς να αποτρέψουν τη διαδικασία με δική τους παρέμβαση. Ως επιχείρημα αποτροπής της νομιμότητας, χρησιμοποιεί μάλιστα το εθνικό συμφέρον. Γράφει συγκεκριμένα ο Βγενόπουλος, «είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και εθνικού συμφέροντος να διακοπεί άμεσα η παροχή δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο».

Τον Μάιο του 2013, το δικαστήριο της Λευκωσίας εξέδωσε διεθνή διατάγματα για παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Αντρέα Βγενόπουλου σε ύψος 3,79 δις και του στελέχους της Τράπεζας Ευθύμιου Μπουλούτα σε ύψος 1,5 δις.

Σε περίπτωση πολιτικής παρέμβασης Βενιζέλου και Αθανασίου προκειμένου να αποτραπεί η διοχέτευση στοιχείων για τον Βγενόπουλο στις Κυπριακές Αρχές, θα δημιουργηθεί σοβαρό σκάνδαλο που δεν θα αφορά πλέον την ελληνική κυβέρνηση, αλλά την ίδια την ευρωπαϊκή νομική πραγματικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)