Εγκαταλείπει οριστικά ο Σαμαράς τα σενάρια απεμπλοκής απο το Μνημόνιο

«Συνιστώσες της άρνησης» που δεν συναινούν στο πρόγραμμα προληπτικής γραμμής πίστωσης χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση σε δηλώσεις απο τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Σ’ ένα πλαίσιο με τους δανειστές να ζητούν τη συνέχιση της στενής επιτήρησης και να μείνει η χώρα σε τροχιά προγράμματος...
, ο Έλληνας πρωθυπουργός εγκαταλείπει οριστικά πλέον το σενάριο απεμπλοκής, κάτι που χρεώνει στα στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που επιμένει στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, η Ελλάδα έχει την ανάγκη μιας αίσθησης ασφάλειας. Είμαι υποχρεωμένος να μην αφήσω τίποτα να μας γυρίσει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της διήμερης Συνόδου Κορυφής.
Ο Α. Σαμαράς δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ  κάνοντας λόγο για «συνιστώσες της άρνησης» που χαλούν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τις αγορές, αντί η αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στο πρόγραμμα της προληπτικής γραμμής πίστωσης που προωθεί η κυβέρνηση.

Σχετικά με το πρόγραμμα υπογράμμισε ότι είναι ακόμα  «αντικείμενο συζήτησης» και δεν υπάρχει «καμία κατάληξη διαπραγμάτευσης», ενώ έκανε αναφορά σε σειρά επαφών που είχε με ευρωπαίους ηγέτες και τον Μάριο Ντράγκι για το θέμα.

Ερωτηθείς για την παρούσα αξιολόγηση από την τρόικα και το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής της είπε ότι «πρέπει να τελειώσει μέχρι το Δεκέμβρη».

απο την ανταποκρίτρια του Κόκκινου στις Βρυξέλλες Χριστίνα Βασιλάκη

stokokkino.gr