Μυστικό γκάλοπ σοκ στο Μαξίμου, ανοίγει την ψαλίδα – Ποιοι εκλέγονται σε Α΄ και Β΄ Αθήνας

0
Μυστικό γκάλοπ σοκ στο Μαξίμου, ανοίγει την ψαλίδα – Ποιοι εκλέγονται σε Α΄ και Β΄ ΑθήναςΜπορεί οι εκλογές να απέχουν με βάσει και το κακό σενάριο της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αρκετά ακόμα, στη ΝΔ όμως ήθελαν να έχουν μια εικόνα και για την κατάταξη των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.
Έτσι, πριν από μερικές μέρες, το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε τη μέτρηση ...

γνωστής εταιρίας δημοσκοπήσεων, η οποία αποτύπωνε μια σαφή διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην επικράτεια (περίπου στις 5 μονάδες), ενώ στις δύο μεγάλες περιφέρειες, την Α’ και τη Β’ Αθηνών, η διαφορά κυμαινόταν λίγο πάνω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.

Ενδιαφέρον έχει όμως, με βάση την έρευνα, ποιοι θα εκλέγονταν στη νέα Βουλή με τη ΝΔ. Με βάση το σενάριο της μέτρησης, η ΝΔ θα έπαιρνε 8 έδρες στη Β’ και 3 έδρες στην Α’ Αθηνών. Στη Β’ θα εκλέγονταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή και ο πρώην υπουργός Άμυνας και Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Υπολείπονται ο νυν υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η νυν υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα αλλά και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Πιο χαμηλά στη μέτρηση βρέθηκε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος θα πολιτευθεί στη Β’ Αθηνών, ενώ δεν ήταν αντιπροσωπευτικό το δείγμα για τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος μετακομίζει στη Β’ από την Κέρκυρα και είχε κατά τη διενέργεια χαμηλό βαθμό αναγνωρισιμότητας, σε ύστερο χρόνο όμως, αναμένεται να πιέσει τους συνυποψηφίους του.

Όσον αφορά την Α’ Αθηνών, με βάση τα ποσοστά της η ΝΔ θα εξέλεγε 3 βουλευτές, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τη βουλευτή Επικρατείας, Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, να συνιστούν την εκλόγιμη τριπλέτα, αφήνοντας πίσω τους πολύπειρα στελέχη, όπως η Φωτεινή Πιπιλή και ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και νέους βουλευτές, όπως ο Ανδρέας Ψυχάρης και ο Θάνος Πλεύρης.

Φυσικά, δεν πρόκειται παρά για μια μέτρηση σε μη εκλογικό χρόνο, αναμφίβολα όμως προϊδεάζει για τις κόντρες και τις καραμπόλες που θα επικρατήσουν στις μεγάλες περιφέρειες ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)