"Κ.Ε.Σ" ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΚΕΣΕ;



Κώστας Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

"Κυβέρνηση:  Ειδικού Σκοπού ("Κ.Ε.Σ") για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Είναι το νέο προτεινόμενο κυβερνητικό σχήμα από τους ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ εξουσιαστές, προκειμένου να βγούμε από τα αδιέξοδα (τα δικά τους!).
Η Χώρα στην εντατική.
Και οι θεράποντες "ιατροί" του Κ.Σ (Κομματικού Συστήματος) να ενδιαφέρονται όχι για τη σωτηρία της, αλλά για το πώς θα συνεχίσουν να κρατήσουν τη θέση τους στην Εντατική Μονάδα (!).
΄Εχω μπερδευτεί. Ποιό το μείζον / προέχον και ποιό το έλασσον / δευτεροτριτεύον;
Πως το έχουν σκεφτεί / δεί το πράγμα οι (εθελό)τυφλοι εξουσιαστές μας;
Πιστεύουν ότι η αποστολή τους είναι η - δια των διαδοχικών, συχνών- πυκνών, πρόωρων και ευκαιριακών εκλογικών διαδικασιών - κατάληψης και .......
διατήρησης της εξουσίας και μόνον;
Δεν τους απασχολεί ο Τόπος, οι πολίτες, η τήρηση των συνταγματικών ορίων προσφυγής στις κάλπες, οι οικονομικές και λοιπές επιπτώσεις;
Δεν αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν προτάσσοντας (ως μείζονα) τα προσωπικά και κομματικά τους προτάγματα / συμφέροντα , έναντι εκείνων (ως ελάσσονα) της Πατρίδας;
Αλλά πέραν από την ανήκουστη, ωμή /κυνική ωφελιμιστική αυτή θέση/ πρόταση ιδιοτέλειας και στείρου κομματισμού (ο οποίος δεν ορρωδεί προ ουδενός) διαπιστώνεται και ανησυχητική αδυναμία, ανικανότητα αυτοπροστασίας, συγκάλυψης.
Εντελώς χονδροειδώς - κ.μπουνταλάδικα - αυτοεκτίθενται οι ...... φωστήρες.
Αλήθεια γιατί θα πρέπει να συγκροτηθεί .... Κυβέρνηση = "Κ.Ε.Σ" για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές;
Αν συμφωνήσουν σε κάποιο πρόσωπο (ως Πρόεδρος Δημοκρατίας) εκλογές δεν θα γίνουν.
Τι λοιπόν (Σ.Σ Έχω ασφαλώς επίγνωση των "πονηρών σκοπών ορισμένων")  εξυπηρετεί η πρόταση;
"Ωδινεν όρος και έτεκε μυν αλλοπαρμένον".
Εκτός και αν επιδιώκουν να συγκροτηθεί μια (νέα) Κυβέρνηση - "Κυβέρνηση Άνευ Σκοπού και Στόχου" ή "Κυβέρνηση άνευ ουσίας και αντικειμένου".
Προφανώς οι ΦΑΙΔΡΟΛΑΓΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ - Παίζοντας εν ου παικτοίς, και με τον πόνο κάθε ταλαιπωρημένης ψυχής - ενδιαφέρονται μόνον για την πολιτικοεπαγγελματική τους διάσωση και σκόπευση χρησιμοποιώντας τις εκλογές, και αδιαφορώντας για όλα τα άλλα και όλους (εμάς) τους άλλους!
 Θα είναι άστοχη, άσκεφτη, αστόχαστη, ασόβαρη, ανούσια η υλοποίηση /συγκρότηση μιας τέτοιας Κυβέρνησης! (Σ.Σ Διόλου απίθανο να αντιμετωπίσουν οι πολίτες την ΚΕΣ με ... κεσέ/ κεσέδες  γιαουρτώματος!)



Υ.Γ. Ακόμη και για την επίτευξη ενός αστοχήματος ή ενός αταίριαστου σχήματος ("Κυβερνητικό περίγελο") απαιτείται σκέψη, προσπάθεια, συμμετοχή, διαβούλευση , συναπόφαση.
       Αφού λοιπόν θα συνευρεθούν, θα συνομιλήσουν και θα τα βρούν, γιατί δεν κάνουν (Αλλεπάλληλες φορές τους το πρότεινα) κάτι σοβαρότερο, εύστοχο, εθνοφελές:
      Να συγκροτήσουν μια Κυβέρνηση όλων των κομμάτων. Να χαράξουν κοινή εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση βαδίζοντας από κοινού στην  "Λεωφόρο Σωτηρίας της Πατρίδας";