Απομονωμένος ο Χριστόδουλος Ξηρός, του γύρισαν την... πλάτη παλιοί "σύντροφοι"

Απομονωμένος ο Χριστόδουλος Ξηρός, του γύρισαν την... πλάτη παλιοί `σύντροφοι`ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΠ

Πόρτα στο Χριστόδουλο Ξηρό φαίνεται να «έριξαν» οι παλιοί του «χώρου» στους οποίους απευθύνθηκε ο καταζητούμενος δραπέτης, με σκοπό την αναβίωση της δράσης της «17Ν»...

Αυτή η πληροφορία φαίνεται πως έφτασε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τις «κινήσεις» που είχαν πιάσει τα ηλεκτρονικά «μάτια» και «αυτιά» της Αντιτρομοκρατικής, για προσέγγιση του Χ. Ξηρού σε «παλιούς» στο χώρο τις ένοπλης βίας.

Όπως λένε στο Newsit άνθρωποι που έχουν γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία, πλέον ο καταζητούμενος πρώην πιστολέρο της οργάνωσης «φάντασμα», είναι απομονωμένος, καθώς και οι «νέοι» στο χώρο της ένοπλης βίας που του πρόσφεραν αρχικά καταφύγιο και δίκτυο είναι «πιεσμένοι» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι κινήσεις τους είναι προσεκτικές, με αποτέλεσμα το αρχικό δίκτυο που προσέφερε πλήρη κάλυψη στο δραπέτη να έχει ατονήσει.

Αυτά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, συν κάποιες πληροφορίες για δραστηριοποίηση προσώπων που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Ξηρού και επίσης βρίσκονται σε κλοιό παρακολούθησης και μάλιστα στενής, δημιουργούν αισιοδοξία στις Αρχές και αργά ή γρήγορα πιστεύουν πως ο διαβόητος «αντάρτης πόλης» θα πέσει τελικά στα χέρια τους.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας, οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και είχε συναντήσεις με το Διευθυντή της CIA, όπου και συζητήθηκε το ζήτημα του Χ. Ξηρού, μετά την επιστροφή του το Σαββάτο θα προετοιμαστεί προκειμένου να κάνει την αμέσως επομένη εβδομάδα σε ανακοινώσεις, όσων αφορά στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, και τα αποτελέσματα που αποκόμισε από αυτό.

Βέβαια διακαής πόθος του Υπουργού είναι να συνδέσει αυτή την αποτίμηση του πολυήμερου ταξιδιού, με ανακοινώσεις και για εξελίξεις στο θέμα τις τρομοκρατίας και κυρίως όσων αφορά στον εντοπισμό και την σύλληψη του καταζητούμενου δραπέτη, οποίος ενδεχόμενος να επικηρυχθεί και από την αμερικανική κυβέρνηση με το αστρονομικό ποσό του 1.000.000 δολαρίων.

Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση των Αμερικανών αξιωματούχων, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί, καθώς έπεσε στο τραπέζι των συναντήσεων που είχε ο Έλληνας Υπουργός.