Επίσκεψη Τσίπρα με έντονο συμβολισμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις

0
Επίσκεψη με έντονο συμβολισμό χαρακτηρίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου την σημερινή του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο είναι γνωστό ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που εθνική ζητήματα, πέραν της εθνικής οικονομίας, βρίσκονται σε όξυνση με την Τουρκία να προχωρά σε ευθείες απειλές με το «σεργιάνι» του τουρκικού σεισμογραφικού Barbaros στο οικόπεδο 3 νοτιαοανατολικά της Κύπρου, επιλέγει να επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και οι γενικότερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις με τα ανοιχτά μέτωπα του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και το ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και την Αλβανία απαιτούν διπλωματική εγρήγορση» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Με αυτόν τον τρόπο ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να δώσει ένα ισχυρό παρών στα εθνική ζητήματα, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατά κοινή ομολογία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν.

Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει έμφαση στα εθνικά ζητήματα ωστόσο είχε διαφανεί από τις κινήσεις της τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής, Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία τον τελευταίο καιρό με ανακοινώσεις της ανέβαζε στην ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα επίμαχα μείζονα ζητήματα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει από το Σάββατο το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει, όταν κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Τουρκίας για έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, έκανε λόγο για «απαράδεκτη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο».

«Η χώρα χρειάζεται εξωτερική πολιτική που να διεκδικεί δυναμικά εντός, αλλά και πέρα από την ΕΕ, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Που να προασπίζει και προωθεί ενεργά τα συμφέροντα της Ελλάδας, να ενισχύει το διεθνή της ρόλο και να συνεισφέρει στην ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα. Και μια τέτοια εξωτερική πολιτική θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα της έμφασης που θα δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα εθνικής σημασίας και εξωτερικής πολιτικής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)