Κύπελλο Ελλάδος: Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, αγκάλιασε με 3αρα την πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδος: Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, αγκάλιασε με 3αρα την πρόκριση

Στην καλύτερη της φετινή εμφάνιση, μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Πολλές χαμένες ευκαιρίες,δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι είχε η “Ένωση” που μπορούσε να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο σκορ...
Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 16΄ ο Μπαρμπόσα σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μανιάτης έσωσε στο σουτ του Ζόριτς.

Στο 31΄ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Ψαχνών πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Ντακόλ, ενώ και πάλι ο Μανιάτης κράτησε το μηδέν σε κεφαλιά του Ζόριτς στο 36΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαρρής με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο η “Ένωση” λυτρώθηκε στο 42΄ με τον Κορδέρο να ανοίγει το σουτ με υπέροχο σουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με το σουτ του Λόμπα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ωστόσο η ΑΕΚ επέστρεψε γρήγορα και στο 50ο λεπτό ο Ζόριτς αστόχησε για λίγο. Στο 55΄ η “Ένωση” είχε δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Ζόριτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Παληγεώργο.

Τελικά το δεύτερο γκολ για τους “κιτρινόμαυρους” ήρθε στο 66ο λεπτό όταν μετά το φάουλ του Μπαρμπόσα ο Μάνταλος με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Δέλλα συνέχισαν με το... πόδι στο γκάζι και έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Μπακάκη να πλασάρει υποδειγματικά μετά την πάσα του Ντακόλ. Παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μέχρι το φινάλε το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΕΚ 4
Ατρόμητος 3
Πανθρακικός 1
Ηρακλής Ψαχνών 0

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Γροντής, Κολοβέτσιος (69' Φαγέ), Σαρρής, Κορδέρο (56' Μάνταλος), Ρόβας, Πλατέλλας, Μπαρμπόζα (76' Αραβίδης), Ζόριτς, Ντακόλ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (61' Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Ντιέγκο Λόμπα (67' Δηλαβέρης) Φλίγγος (72' Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής που πέρασε με 2-1 από την έδρα του Εθνικού Γαζώρου, αλλά και ο Τύρναβος που επικράτησε με 2-1 του Αιγινιακού. Σε ματς για τον όμιλο του Ολυμπιακού η Παναχαϊκή νίκησε με 1-0 τον Φωστήρα στον Ταύρο, ενώ Χανιά και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0.