Ο φασιστο-μητροπολίτης Σεραφείμ αποκαλεί μαθητές κομμουνιστές, επειδή απλά κάνουν φασαρία!

0
Για μισαλλόδοξη αντικομμουνιστική προπαγάνδα καταγγέλλεται ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ κατά τον αγιασμό του Ζάννειου Γυμνασίου και Λυκείου!
Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων του Πειραιά (Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά), ο εν λόγω εκπρόσωπος της Εκκλησίας...«επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ενωση και την Ανατολική Ευρώπη.
»Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές».
Στη δικαιολογημένη αντίδραση των μαθητών σε αυτό το παραλήρημα, ο μητροπολίτης Σεραφείμ άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε. Μάλλον επικράτησε η μισαλλόδοξη πολιτική συνείδηση αντί η θρησκευτική…
Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά τονίζουν ότι «αν δεν μπορεί η Εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις βγάλει έξω από τα σχολεία». Εμείς να επαναφέρουμε τα αιτήματα για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος και την εκπαίδευση.
Χρήστος Κάτσικας

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)