«Ο Λιανός θέλει να “ρίξει” τον Πανιώνιο!»

0
«Ο Λιανός θέλει να “ρίξει” τον Πανιώνιο!»Η απόφαση του επί 11 χρόνια “ισχυρού άνδρα” του Πανιωνίου, να αποχωρήσει οριστικά από την διοίκηση της ομάδας, ήχησε στ' αυτιά του ως μία μεγάλη ευκαιρία. Μεγαλωμένος στη Νέα Σμύρνη (πήγε σχολείο στη Λεόντειο και στη Λ.Α.Ν.Σ.) από οικογένεια με “κυανέρυθρα” αισθήματα (ο πατέρας του διετέλεσε πρόεδρος της “κυανέρυθρης” ΠΑΕ) κι έχοντας παίξει για αρκετά χρόνια μπάσκετ στις ακαδημίες του συλλόγου...
, ο Αντώνης Μαργέτης, αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία της αγαπημένης του ομάδας για να εκπληρώσει ένα όνειρο που είχε από παιδί... Όταν ως αγνός φίλαθλος οραματιζόταν έναν Πανιώνιο, με σύγχρονο προφίλ, με μεγάλο γήπεδο, με ευρωπαϊκή δυναμική, μία ομάδα που θα αξιοποιεί στο έπακρο τα τμήματα υποδομής και θα είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη. 
Κάπως έτσι, λοιπόν, ο 42χρονος επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον Ηλία Λιανό και συζήτησε μαζί του τις προϋποθέσεις της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ, τις οποίες, ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι παραχωρεί δωρεάν. Έκτοτε, έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας κι ενώ, ο νυν μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου είχε προτρέψει τον Αντώνη Μαργέτη να προχωρήσει στο “χτίσιμο” της ομάδας από την αρχή, μέχρι εκείνος να τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της ΚΑΕ, η συμμετοχή του ιστορικού συλλόγου στην Α1 Κατηγορία, βρίσκεται στον “αέρα”! Κι όλα αυτά, ενώ απομένουν μόλις δύο ημέρες πριν την εκπνοή της διορίας που έχει δώσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την καταβολή της εγγυητικής επιστολής (100.000 Ευρώ).
Και αυτό, διότι ενώ η ομάδα λειτουργεί κανονικά, με έξοδα του 42χρονου επιχειρηματία, έχει κάνει μεταγραφές Ελλήνων και ξένων παικτών και προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καλαφατάκη, η μεταβίβαση των μετοχών δεν έχει πραγματοποιηθεί και ο σύλλογος παραμένει διοικητικά ακέφαλος. Σε μία προσπάθεια να “διαλευκάνει” το ομιχλώδες τοπίο γύρω από την συμμετοχή του Πανιωνίου στο νέο πρωτάθλημα, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Αντώνη Μαργέτη, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να δημοσιοποιήσει όλες τις συζητήσεις που είχε με τον ιδιοκτήτη της “κυανέρυθρης” ΚΑΕ, Ηλία Λιανό και τον δικηγόρο του, Νίκο Κακαβά.   
- Πως άρχισε η ενασχόληση σας με τον Πανιώνιο;
«Στις 12 Αυγούστου εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου στον νομικό εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και θέλησα να μάθω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, τα περιουσιακά της στοιχεία και τα χρέη της.  Ο κ. Κακαβάς μου ξεκαθάρισε ότι όλες οι οφειλές, περίπου 200.000 Ευρώ, θα καλυφθούν από τον κ. Λιανό. Στις 20 του μηνός κι ενώ, αρχικά, είχα αποσύρει το ενδιαφέρον μου, με πρωτοβουλία του ιδίου, συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον Ηλία Λιανό, παρουσία και του δικηγόρου του. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, μετά από την προφορική διαβεβαίωση του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ, ότι έχει ήδη αρχίσει να διακανονίζει τα χρέη, τα οποία θα αποπληρωθούν στο ακέραιο, πείστηκα να αναλάβω την ομάδα. Αυτομάτως, ζήτησα από τον κ. Λιανό να προχωρήσω σε οικονομικό έλεγχο της ΚΑΕ με ορκωτούς λογιστές για τον υπολογισμό του συνολικού χρέους. Μου απάντησε “μην ανησυχείς, ό,τι σου υποσχέθηκα θα ισχύσει”...»
- Ποιο ήταν το επόμενό σας βήμα; 
«Παράλληλα με την στελέχωσή του προπονητικού επιτελείου αλλά και του ρόστερ της ομάδας, εξασφαλίσαμε παράταση για την έκδοση του πιστοποιητικού συμμετοχής μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ κι ενώ περίμενα από μέρα σε μέρα να ενημερωθώ για τα χρέη, άρχισαν να προκύπτουν και νέες εκκρεμότητες. Για την άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών από τη FIBA, έπρεπε να αποπληρωθεί ένα χρέος της τάξεως των 73.000 στον παλιό παίκτη της ομάδας, Ιβαν Ζορόσκι, το οποίο ο κ. Λιανός δεν είχε συμπεριλάβει στους διακανονισμούς. Μετά από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε ότι στα τηλεοπτικά έσοδα της νέας σεζόν έχει γίνει μηνιαία εκχώρηση της τάξεως των 2.083 Ευρώ, για παλαιότερες οφειλές στον Γιάννη Αθηναίου. Δηλαδή, στην επιφάνεια βγήκε ένα ποσό κοντά στις 24.000 Ευρώ επιπλέον, για το οποίο ο κ. Λιανός δεν είχε κάνει καμία κουβέντα. Όλα αυτά κι ενώ μου είχε ζητήσει να του στείλω στοιχεία για την οικονομική μου επιφάνεια και μου είχε στείλει συγχαρητήριο μήνυμα για την μεγάλη πρόοδο που είχα κάνει μέσα σε λίγες μέρες.»
- Τι είναι αυτό που σας έχει δυσαρεστήσει;
«Το ότι έχω εμπλακεί σε μία διαδικασία που αποδεδειγμένα βασίζεται στη λογική του παραλόγου! Εγώ οραματίζομαι έναν Πανιώνιο με σύγχρονη δυναμική, με μεγάλο και γεμάτο γήπεδο, μία ομάδα που θα παίζει όμορφο μπάσκετ και θα εκφράζει τους φιλάθλους της, θα έχει απευθείας σύνδεση με τις ακαδημίες της και θα είναι αυτάρκης και αυτοχρηματοδοτούμενη... Δεν θα έχει ανάγκη, δηλαδή, κανέναν Μαργέτη ή κανέναν Λιανό... Δεν μπαίνω στα κοινά της ομάδας για να αποκομίσω οικονομικά οφέλη, όμως, δεν μπαίνω και για να χάσω χρήματα! Να επενδύσω θέλω...»
- Τι σας κάνει να αμφιβάλλετε για την ορθότητα αυτής της επένδυσης;
«Μέρα με την μέρα, συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι μπροστά σε μία μεθόδευση! Δηλαδή, στο πρόσωπό μου, βρήκαν έναν άνθρωπο με έξωθεν καλή μαρτυρία και μέσω της ενασχόλησής μου, ο κ. Λιανός επιχειρεί να πετύχει την μικρότερη δυνατή καταβολή των οφειλόμενων του! Αλλά να σας πω κάτι... Ούτε αυτό γίνεται, γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση! Είναι προφανές ότι θέλει να “ρίξει” τον Πανιώνιο, αλλά στα δικά μου χέρια! Τόσο καιρό, χωρίς να έχω καμία θεσμική υπόσταση αλλά και νομική σύνδεση με την ΚΑΕ, έστησα μία ομάδα από το μηδέν, προσέλαβα προπονητή, βοηθούς, team manager, ήρθα σε συμφωνίες με παίκτες και με εταιρία αθλητικών ειδών και αντί να προχωρήσει το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών, το μόνο που κάνει ο κ. Λιανός, είναι να μου δίνει συγχαρητήρια για την στελέχωση της ομάδας, η οποία του ανήκει και μέσω του εκπροσώπου του, να προσπαθεί να γλιτώσει όσα περισσότερα χρέη μπορεί! Να φανταστείτε ότι έλαβα το σχέδιο του συμφωνητικού μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, βάσει του οποίου, η προηγούμενη διοίκηση δεσμευόταν να καλύψει μόλις 25.000 Ευρώ από το σύνολο των οφειλών, που σημειωτέον δε γνωρίζω! Ταυτόχρονα, απαιτούσε να της αποδοθεί το κόστος της μεταγραφής του Σταμάτη, από μία ενδεχόμενη πώληση. Παρ' ότι τελικά, πριν από δύο μέρες, αποδέχτηκα και τους νέους όρους της πλευράς Λιανού και ζήτησα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να προλάβω τις ημερομηνίες και να μην μπει σε κίνδυνο η συμμετοχή του Πανιωνίου, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω πάρει καμία απάντηση.»
- Ο χρόνος περνάει, όμως και την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος και παράλληλα εκπνέει και η προθεσμία που έδωσε στον Πανιώνιο η Επιτροπή Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Τι προτίθεστε να κάνετε;
«Ακριβώς επειδή πλέον, δεν μπορώ να κάνω τίποτε, καλώ αυτόν που έχει ακόμη την ευθύνη της ομάδας που έχει στηθεί στο γήπεδο, είτε να καθοδηγήσει διοικητικά τον Πανιώνιο στην Α1 Κατηγορία και θα καλύψω όλα τα έξοδα που έχω δημιουργήσει, είτε να ρίξει την ομάδα στην Α2 ή τη Β' Εθνική Κατηγορία. Η μοναδική προϋπόθεση για να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Λιανό, αν βέβαια το θέλει, είναι να μου επιτρέψει να προχωρήσω σε οικονομικό έλεγχο της ΚΑΕ! Έχω όλη την καλή διάθεση να το κάνω, ακόμη και να συμμετάσχω στην αποπληρωμή των χρεών που τον βαρύνουν, αρκεί να συζητήσουμε την μεταβίβαση των μετοχών χωρίς ηθικούς εκβιασμούς. Σε αυτό το σημείο, θέλω να σας πληροφορήσω ότι για όλα αυτά που σας είπα, είναι ενήμερος και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, με τον οποίο όλο αυτό το διάστημα είμαι σε συνεχή επικοινωνία.»
·    Μετά την συνέντευξη με τον Αντώνη Μαργέτη, το gazzetta.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλία Λιανό, για να καταγράψει την άποψή του. Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό, ο νομικός εκπρόσωπός του, κ. Νίκος Κακαβάς, μας πληροφόρησε ότι “μετά τα ανεπαρκή στοιχεία που μας προσκόμισε ο κ. Μαργέτης γύρω από την οικονομική του επιφάνεια, ως βασικό όρο για την πραγματοποίηση της μεταβίβασης των μετοχών, θέσαμε την εξασφάλιση της εγγυητικής επιστολής. Όσον αφορά στα χρέη, όποια επιπλέον υποχρέωση καταγραφεί, θα αναληφθεί. Αυτό που δεν μας λέει ο κ. Μαργέτης είναι γιατί δεν παρουσιάζει την εγγυητική επιστολή;
(Υ.Γ.): Όταν ένας επιχειρηματίας έχει μπει στην διαδικασία να ξοδέψει 25.-30.000 Ευρώ μέσα σε 20 μέρες και χωρίς να του ανήκει μία ομάδα, πως είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει μία εγγυητική επιστολή της τάξεως των 100.000 Ευρώ, όταν δε γνωρίζει ούτε το συνολικό ποσό των χρεών και πολύ περισσότερο όταν, όλη αυτή την περίοδο, λειτουργεί ως ένας απλός χορηγός που δεν έχει καμία θεσμική σύνδεση με την ομάδα; Χωρίς να έχει την πρακτική και νομική ικανότητα να το κάνει...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)