Ο ερασιτέχνης που ταπείνωσε τη Γιουνάιτεντ

0
Ο ερασιτέχνης που ταπείνωσε τη Γιουνάιτεντ (vid)Κυριακή μεσημέρι συντονίστηκα με pc και τηλεόραση και άνοιξα το live για το gazzetta. Στο ξεκίνημα της περιγραφής έγραψα ότι η Λέστερ μπορεί να είναι άγνωστή, αλλά όπως έχει αρχίσει τη σεζόν, έχει δείξει σκληρή ομάδα.
Ακολούθησαν οι συνθέσεις. Από τη μία οι διάσημοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την άλλη οι άσημοι των γηπεδούχων. Η αλήθεια είναι πως γνώριζα τους επτά από δαύτους μόνο ως ονόματα και από αυτούς τους επτά  μόνο για τους τέσσερις είχα ποδοσφαιρική εικόνα (Σμάιχελ, Γιέντινακ, Καμπιάσο, Ουγιόα). Τους υπόλοιπους απλά προσπάθησα να τους γράψω σωστά.

Ο ένας άγνωστος ήταν ο Βάρντι, ο Τζέιμς Βάρντι για την ακρίβεια, τον οποίο δεν πιστεύω ότι τον γνώριζαν ούτε καν οι Αγγλοι. Τουλάχιστον όχι όσοι δεν ασχολούνται με την Premiership. Και πως να τον ξέρουν τον τύπο; Πριν από αυτό το ματς, στα σαλόνια του Νησιού είχε μετρήσει μονάχα 20 λεπτά κόντρα στην Αρσεναλ και ακόμα 14' με τη Στόουκ. Αυτή τη φορά όμως ήταν βασικός και με την ολοκλήρωση του αγώνα, άφησε όλο τον κόσμο με το στόμα ανοικτό. Με εμφάνιση που θύμισε κάτι από Μπέιλ ή Κριστιάνο Ρονάλντο, σμπαράλιασε μόνος του τους Κόκκινους Διαβόλους και ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ιστορική ανατροπή-συντριβή τους από 1-3 σε 5-3.

Το φοβερό με την περίπτωση του Βάρντι είναι πως μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν ερασιτέχνης, ενώ μέχρι το 2010, στα 24 του δηλαδή, αγωνιζόταν στα τοπικά της Βόρειας Αγγλίας! Και όμως αυτός ήταν που κατάφερε στην πρώτη φορά που βρέθηκε στην αρχική 11άδα σε αγώνα Premier League, να μοιράσει δύο ασίστ, να κερδίσει δύο πέναλτι να βάλει ένα γκολ και γενικότερα να κάνει φύλλο και φτερό την άμυνα της Γιουνάιτεντ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα τοπικά του Βορρά και εκεί διέπρεψε με την τεράστια Στόκμπριτζ Παρκ Στιλς. Αρχικά τον τσίμπησε η Χάλιφαξ το 2010 και τον πήρε στην Κόνφερενς. Στην ερασιτεχνική κατηγορία παρέμεινε μέχρι το 2012 και ενώ είχε ήδη μετακομίσει στη Φλίτγουντ Τάουν. Με αυτή έκανε παπάδες και με 31 γκολ σε 36 ματς, τράβηξε το ενδιαφέρον της Λέστερ που έκανε κάτι μοναδικό. Κανείς μέχρι τότε δεν είχε πληρώσει ένα εκατ. λίρες στην Αγγλία για να αποκτήσει μη επαγγελματία  ποδοσφαιριστή!

Κάπως έτσι λοιπόν ο Τζέιμι Βάρντι μεγάλος πια έφτασε και στις οθόνες μας. Μάλιστα το άλλο απίθανο που έκανε ήταν ότι ενώ είναι κλασικός σέντερ φορ, εξαιτίας του ότι του τρώει τη θέση -δικαιωματικά φυσικά με 5 γκολ σε 4 ματς- ο Ουγιόα, χρειάστηκε να βρεθεί στα πλάγια, όπου αρχικά φάνηκε να δυσκολεύεται. Ωστόσο, χάρη στην ταχύτητα του, αλλά και στην ευελιξία των κινήσεων του, απέδειξε περίτρανα και με το πιο εμφατικό τρόπο ότι μπορεί να κάνει και αυτό που έκανε την Κυριακή το μεσημέρι: να μετατραπεί σε χαφ εξτρέμ που βρισκόταν παντού και πάντα. Από το να κυνηγάει αμυντικά τον Ντι Μαρία έως το να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της δικής του επίθεσης και να κερδίζει πέναλτι.

Αυτή λοιπόν είναι απλά μία καταγραφή των επιτευγμάτων του. Όμως το ποιος είναι πραγματικά αυτός ο απίθανος παίκτης της Λέστερ θα το μάθουμε στην πορεία του πρωταθλήματος; Πρόκειται για ήρωα της μίας βραδιάς ή μήπως ήρθε για να μείνει; Σίγουρα πάντως δεν είναι ένας πιτσιρικάς, ένα εκκολαπτόμενο ταλέντο, αλλά ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής που τον Γενάρη θα γίνει αισίως 28 ετών. Οπότε στην περίπτωση του το «κάθε φέτος και καλύτερος» γίνεται ταμάμ και βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οσοι πάντως τον θαύμασαν στο απίθανο σόου του, σίγουρα θα ήθελαν κι άλλο...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)