Καρέ καρέ η σύλληψη του πιο επικίνδυνου Ισπανού παιδεραστή [βίντεο]

Ispania-Paiderastis1-570Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το πρωϊ ο πλέον επικίνδυνος παιδεραστής της Ισπανίας. Πρόκειται για έναν 42χρονο με το όνομα Άγγελος Αντόνιο Ομ ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο σε διάφορες περιοχές και ο οποίος κατηγορείται για 5 απαγωγές και κακοποιήσεις ανηλίκων και άλλες 3 απόπειρες.

Για να τον συλλάβει η ισπανική αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή του FBI. Η κύρια δυσκολία ήταν ότι ο παιδεραστής δεν είχε καμία προηγούμενη σχέση με τα θύματά του, η μεγάλη έκταση της δράσης του, η άριστη γνώση του περιβάλλοντος όπου δρούσε, η χρήση των διαφόρων οχημάτων που χρησιμοποιούσε και οι προφυλάξεις που έπαιρνε κατά τη χρήση των επικοινωνιών του.
«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι δυσκολίες της έρευνας ήταν πρωτοφανείς για την Ισπανία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ. Ο εγκληματίας είχε κυριολεκτικά τρομοκρατήσει τους γονείς σε όλη την βορειοανατολική Μαδρίτη επί μήνες.
Η τελευταία απαγωγή του, που διαπράχθηκε τον Αύγουστο, ήταν το κλειδί για να τον βρει η αστυνομία. Το παιδί θύμα του παιδεραστή ήταν το μόνο που δεν βρέθηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών, έτσι οι δηλώσεις του ήταν πολύ πιο αξιόπιστες.
Ispania-Paiderastis3-570
Ο δράστης έκανε επίσης πολλά λάθη: σε αντίθεση με τα προηγούμενα θύματα του άφησε το DNA του στα ρούχα του θύματος. Επίσης, εντόπισαν το σήμα του κινητού κατά τη διάρκεια μιας στάσης του σε ένα κινέζικο παζάρι όπου σταμάτησε να αγοράσει μια αλοιφή ενώ είχε μαζί του το θύμα της απαγωγής.
Για να θολώσει μάλιστα τα νερά μετά την δημοσιότητα που είχε πάρει η δράση του κοιμόταν στο αυτοκίνητό του ώστε να μην μπορεί να τον εντοπίσει η αστυνομία ενώ πριν από δύο εβδομάδες, μετακόμισε στην Σανταντέρ, για να μείνει με συγγενείς του.
Συνελήφθη στις 7.30 π.μ. την Τετάρτη, όταν έφυγε από το σπίτι που έμενε και μπήκε σε ένα Σιτροέν Μπερλίνγκο. Η αστυνομία τον είχε ακολουθήσει στην Cantabria, και τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα για να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.
Για την σύλληψή του συστήθηκε ειδική ομάδα στην αστυνομία, ζητήθηκε η βοήθεια του FBI καθώς και εμπειρογνωμόνων και ειδικών στην ανάλυση της συμπεριφοράς. Επιπλέον,η αστυνομία περιπολούσε διαρκώς στις περιοχές της Ciudad Lineal, San Blas και Hortaleza με ειδικό καμουφλαρισμένο σύστημα επιτήρησης.
Η φρικιαστική δράση του «αρπακτικού»
Οι αστυνομικοί του είχαν δώσει το ψευδώνυμο «το αρπακτικό» γιατί κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να σκορπίσει τον τρόμο και να αναστατώσει όλη την αστυνομία της Μαδρίτης.
Το χρονικό των απαγωγών και της κακοποίησης ανηλίκων παιδιών από τον 42χρονο ξεκινά στις 10 Απριλίου όταν απήγαγε ένα 9χρονο κορίτσι. Στις 17 Ιουνίου συνέχισε με την απαγωγή ενός 5χρονου παιδιού από την Κίνα. Στις 22 Αυγούστου διέπραξε την τελευταία διαπιστωμένη απαγωγή του, όταν άρπαξε ένα 11χρονο κοριτσάκι.
Ο 42χρονος ήταν «εραστής» του μπόντιμπιλντινγκ  και των πολεμικών τεχνών, είχε βίαιη εγκληματική ιστορία για ενδοοικογενειακή βία, απαγωγές, ληστείες ... ενώ συνδέθηκε ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα). Είχε ήδη συλληφθεί στη δεκαετία του '90 για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο. Γι 'αυτό το αδίκημα του πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή.
Εργαζόταν ως πωλητής αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ήταν «εκνευριστικά ήρεμος». Οι επιθέσεις του σύμφωνα με πληροφορίες διαπράχθηκαν στο όχημά του, σε χωράφια και σε ένα άδειο σπίτι που η οικογένειά του είχε στην οδό Samaniego (προφανώς, ζούσε με τη μητέρα του σε άλλο όροφο).
Ο ίδιος έβρισκε και παγίδευε τα θύματά του σε παιδικές χαρές, σε πεζόδρομους και δρόμους κοντά σε ζαχαροπλαστεία. Συνήθιζε να αλλάζει πολλά οχήματα. Χάρη στο επάγγελμά του, ο φερόμενος ως παιδεραστής είχε πρόσβαση σε διαφορετικά οχήματα, τα οποία μάλιστα δεν ήταν στο όνομά του, αλλά στης εταιρείας όπου εργαζόταν.
Η κοινωνική αναστάτωση που είχε προηγηθεί από τη δράση του στη Μαδρίτη ήταν τέτοια που πριν από λίγες ημέρες μια ομάδα κατοίκων στο Βαλτεμπερνάρδο επιτέθηκαν σε ένα άνθρωπο τον οποίο υποψιάστηκαν ότι είναι ο παιδεραστής που είχε σκορπίσει τον τρόμο στην ισπανική πρωτεύουσα.