Σημεία και τέρατα στη ΝΕΡΙΤ

neritΗ Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε αίτημα της Δημοκρατικής Αριστεράς να κληθούν για να εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους παραίτησής τους από τη δημόσια τηλεόραση ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ και ο αναπληρωτής του .
Με τις ψήφους των δύο κομμάτων που βαρύνονται ιστορικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
 απέρριψε χθες (Τετάρτη) το αίτημα που είχε υποβάλει η ΔΗΜΑΡ, διά του Ν. Τσούκαλη, ώστε να κληθούν για να εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους παραίτησής τους οι Αντώνης Μακρυδημήτρης και Ροδόλφος Μορώνης, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ και ο αναπληρωτής του αντίστοιχα.
Από κοντά με την κυβέρνηση, η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών», ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευσηυπέρ.
Για «πλειάδα απευθείας αναθέσεων και ανέλεγκτων εκταμιεύσεων στη ΝΕΡΙΤ» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), ρωτώντας σχετικά τον κ. Ρακιντζή.
Ο γενικός επιθεωρητής απάντησε ότι αυτά είναι θέματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των προσλήψεων ανέφερε ότι έχει στείλει σχετικό ερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο και ακόμη αναμένει την απάντησή του.
Για τα υπόλοιπα ανέφερε ότι δεν έχει κάποια καταγγελία, όμως η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να εκληφθεί ως καταγγελία η τοποθέτησή της.