Ο Μανώλης Καραμολέγκος «υιοθέτησε» τη γυναίκα και το παιδί του απαγωγέα του

Νέες αποκαλύψεις για την απαγωγή Καραμολέγκου - Δεν μπορούσαν να ανοίξουν το πορτ μπαγκάζ [βίντεο]Το είχε υποσχεθεί στον απαγωγέα του και έτσι τον έπεισε να τον αφήσει ελεύθερο: «Άφησέ με να φύγω και εγώ θα προσλάβω τη γυναίκα σου και θα φροντίσω το παιδί σου», είπε ο γνωστός βιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος στον 37χρονο Μολδαβό που τον κρατούσε στο κρησφύγετό του στην Κερατέα, πείθοντάς τον παράλληλα να παραδοθεί στην αστυνομία.


Κανείς δεν πίστεψε τότε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του, ίσως τελικά ούτε και ο δράστης. Κι όμως, οκτώ μήνες μετά, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο κ. Καραμολέγκος τήρησε την υπόσχεσή του και με το παραπάνω.

Έχει κινήσει τις διαδικασίες για να αποκτήσει η σύζυγός του απαγωγέα πράσινη κάρτα προκειμένου να την προσλάβει νόμιμα στην επιχείρησή του και στο μεταξύ την ενισχύει με χρήματα, τρόφιμα και ρουχισμό για την ίδια και το ανήλικο παιδί της.

Το ιστορικό της απαγωγής

Ο γνωστός βιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος είχε πέσει πριν από λίγους μήνες θύμα απαγωγής στο Γέρακα και ζητούσαν να τους καταβληθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς που τον είδαν να προσέρχεται με ταξί μαζί με τον απαγωγέα που είχε ζητήσει να παραδοθεί, τον βοήθησε το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή ακούγοντας συνεχώς σειρήνες περιπολικών και ότι ο Μολδαβός απαγωγέας δεν έβρισκε τους συνεργούς του στο τηλέφωνο.

Του έπιασε την κουβέντα και μόλις αποκαλύφθηκε ότι η συμμετοχή του στην απαγωγή έγινε γιατί δεν μπορούσε να βρει δουλειά, του υποσχέθηκε ότι αν τον αφήσει και παραδοθεί θα φροντίσει ο ίδιος για την οικογένειά του.