Ο Έκλεστοουον μας κάνει πλάκα: Αν έχετε λεφτά θα σας φέρω Formula 1....

0
Ο ισχυρός άντρας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Έκλεστοουν μίλησε δημόσια για τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα για την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης πίστας προδιαγραφών Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα.

Ο Έκλεστοουν δήλωσε στο CNN ότι: «Οι Έλληνες είναι πρόθυμοι. Θέλουν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό ή τον Δήμαρχο. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν τα χρήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Μαΐου η εταιρεία του “Formula One Licensing” κατοχύρωσε την ονομασία “Formula 1 Mediterranean Grand Prix” δηλαδή το “το Μεσογειακό Grand Prix της Φόρμουλα 1″. Σύμφωνα με την ομάδα που τρέχει το πρότζεκτ “Dielpis Formula 1″ για την κατασκευή πίστας σε έκταση στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι το κόστος ύψους 800.000.000 ευρώ που απαιτείται, θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια. Στην παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας τον περασμένο Απρίλιο είχε γίνει αναφορά στις εγκαταστάσεις που θα χρειαστεί να κατασκευαστούν, στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν γύρω στις 4.650 με 2.500 εποχιακές θέσεις εργασίας.



Παράλληλα, ο επικεφαλής της “Dielpis Formula 1″, ο πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου μίλησε στο CNN για την υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά, άλλωστε έχει στα χέρια του επιστολή από τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαθεοδώρου που συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή μαζί με άλλους επιφανείς επιχειρηματίες πρόσθεσε “το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, αποτελεί εγγύηση για εμάς”.

Η άδεια διεξαγωγής ενός Grand Prix κοστίζει περίπου 45.000.000 ευρώ κάθε χρόνο. Μονάχα το Μονακό δεν καταβάλλει αυτή την αποζημίωση εξαιτίας της ιστορικότητας του αγώνα. Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του κ.Παπαθεοδώρου η χώρα μας δεν θα χρειαστεί να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό.


Σχόλιο Α.Α.: Επειδή γουστάρουμε πολύ Formula 1, προτείνουμε να διπλασιαστεί ο ΕΝΦΙΑ, να τριπλασιαστεί η εισφορά αλληλεγγύης, ώστε να  βγάλουμε χρήματα για να μας φέρουν την Formula 1. Και όταν μας την φέρουν, φουσκωμένοι με περηφάνια, να κοιτάμε τις εγκαταστάσεις από έξω, αφού θα θέλεις κάνα 1000ευρω για να δεις αγώνα!

Βρε ουρτ!!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/08/formula-1.html#ixzz3BWrxZpYK

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)