Το app του Facebook που φέρνει δωρεάν Ίντερνετ στους φτωχούς

internet-org-appΜπορεί το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει σε περιοχές που διαθέτουν κυψέλες κάλυψης, αλλά μόνο περίπου το 30% του συνολικού πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Εκεί ακριβώς έρχεται το Internet.org, ένα application που δημιούργησε το Facebook
, με στόχο να κάνει το Διαδίκτυο προσιτό σε περισσότερους ανθρώπους, παρέχοντας μια σειρά από δωρεάν βασικές υπηρεσίες.

Με την εφαρμογή αυτή, οι άνθρωποι μπορούν να περιηγηθούν σε ένα σύνολο χρήσιμων πληροφοριών για την υγεία, την απασχόληση και τις τοπικές υπηρεσίες χωρίς χρεώσεις δεδομένων. Με την παροχή δωρεάν βασικών υπηρεσιών μέσω του app, στόχος της εταιρείας είναι να φέρει περισσότερους ανθρώπους σε απευθείας σύνδεση και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν πολύτιμες υπηρεσίες που αλλιώς δεν θα μπορούσαν.

Το Internet.org app θα είναι διαθέσιμο πρώτα στους συνδρομητές της Airtel στη Ζάμπια και σύντομα θα επεκταθεί σε άλλες υπανάπτικες ή υπό ανάπτυξη χώρες.

Την κυκλοφορία της εφαρμογής ανακοίνωσε και ο ιδιοκτήτης του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο. «Έναν χρόνο πριν ανακοίνωσα το internet.org, την προσπάθειά μας να φέρουμε ίντερνετ σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε πως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε ελεύθερες βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες, εργαλεία για την υγεία, εκπαίδευση, εργασία, και βασική επικοινωνία», αναφέρει.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του τονίζει: «Είμαι χαρούμενος να ανακοινώνω σήμερα την κυκλοφορία του internet.org στην Ζάμπια. Προσφέρει στους κατοίκους της Ζάμπια ελεύθερη πρόσβαση σε βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες όπως αυτές που ανέφερα. [...] Αυτήν την στιγμή μόλις το 15% των κατοίκων της Ζάμπιας έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύντομα όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ γτια να βρίσκουν δουλειές, να βρίσκουν βοήθεια σχετικά με την υγεία τους, και να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το Facebook για να μένουν συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους που αγαπούν».

«Η εφαρμογή αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου που θέτει το Facebook και το Internet.org. Σύντομα θα φέρουμε τις δωρεάν αυτές υπηρεσίες και σε άλλες χώρες».