Δεν τον νοιάζει τίποτα - Νετανιάχου: Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά τον θάνατο του 4χρονου

«Θα πληρώσει ακριβά» το θάνατο του 4χρονου αγοριού στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε τη Χαμάς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ ο εκπρόσωπός του ανέφερε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του «μέχρι πετύχει το στόχο». Ο 4χρονος σκοτώθηκε νωρίτερα σήμερα όταν ρουκέτα της Χαμάς έπληξε έναν αγρότοπο του Ισραήλ...
Μια άλλη ρουκέτα έπληξε μια συναγωγή με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί. Σημειώνεται ότι ήταν το τέταρτο άμαχο θύμα του Ισραήλ την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετρούν τουλάχιστον 2000 νεκρούς.
Παράλληλα ο Νετανιάχου επιχείρησε να συνδέσει την Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Για να το πετύχει δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία από την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και να την συγκρίνει με εκείνη όπου απεικονίζονται μαχητές της Χαμάς οι οποίοι μεταφέρουν το πτώμα ενός άνδρα που εκτέλεσαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ. Κατόπιν έγραψε: «η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η Χαμάς. Είναι οι εχθροί όλων των πολιτισμένων χωρών».

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναπαρήγαγε την φωτογραφία αλλά λίγο αργότερα ύστερα από σωρεία αντιδράσεων την διέγραψε λέγοντας ότι το να «χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία ήταν ανάρμοστο».

Ένας εκ των ηγετών της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ κατηγορηματικά απέρριψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook «την απόπειρα του Νετανιάχου να συσχετίσει τη Χαμάς με μια άλλη οργάνωση, κάνοντας λόγο για μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης».