Αποκάλυψη Βόμβα – Καταρρέουν οι μετοχές του Αντώνη Σαμαρά – Αποχαιρετά την εξουσία…

0
Αποκάλυψη Βόμβα – Καταρρέουν οι μετοχές του Αντώνη Σαμαρά – Αποχαιρετά την εξουσία…Νυν υπέρ πάντων ο αγών… Για τον Αντώνη Σαμαρά οι μέρες που διανύουμε είναι πιο… καυτές από ποτέ. Ο Πρωθυπουργός δίνει τη δική του μάχη πολιτικής επιβίωσης, η οποία δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Γιατί η προσπάθεια του να ικανοποιήσει την κάθε διαταγή του «μεγάλου αφεντικού» (Τρόικα) φρενάρει πάνω στο αίτημα του κόσμου ...
για αλλαγή της σκληρής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Και επειδή δεν έχει καμιά διάθεση να πάει κόντρα στους αγαπημένους του δανειστές, βάζει απέναντι του τον κόσμο αλλά πλέον και αρκετούς εκ του πολιτικού περίγυρου (και όχι μόνο από την αντιπολίτευση).

Στην προσπάθεια του για παραμονή στην εξουσία (επιθυμία και της Ε.Ε.) χρησιμοποιεί κάθε δόλιο μέσο και το τελευταίο διάστημα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα έτσι ώστε να αποφύγει τις Εθνικές Εκλογές, οι οποίες γνωρίζει πάρα μα πάρα πολύ καλά πως θα τον… γκρεμίσουν από τον πρωθυπουργικό θώκο. Μοναδικός του στόχος είναι η επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης και αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία για να τα καταφέρει αλλιώς θα αποχαιρετήσει με κατεβασμένο το κεφάλι….

Και αυτά δεν είναι απλά λόγια του αέρα, αλλά έρχονται μέσα από τα στοιχεία κρυφών δημοσκοπήσεων που διενεργούνται. Κάθε τρίμηνο περίπου τα τρία κόμματα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) κάνουν τις δικές τους δημοσκοπήσεις, τις κρατάνε μυστικές, για εσωτερική χρήση, για να ξέρουν πώς πάνε τα ποσοστά τους, πού πρέπει να στοχεύσουν, ποια θέματα να προτάξουν στην πολιτική τους ατζέντα και ποια στελέχη τους «περπατάνε» στις προτιμήσεις του κοινού και ποια όχι.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων λοιπόν δημοσκοπήσεων δεν ήχησαν καθόλου καλά στα αυτιά του Αντώνη Σαμαρά. Γιατί στέλνουν τη Νέα Δημοκρατία στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνεται πλέον από τη Χρυσή Αυτή, η οποία μάλιστα έχει συνεχείς ανοδικές τάσεις. Σε αντίθεση με τους «μπλε» του Σαμαρά, που όσο συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια πολιτική χάνουν ολοένα και περισσότερο από τη δυναμική τους.

Σε επίσημη δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να βρίσκεται δεύτερη με πολύ μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός αυτό το διάστημα βρίσκεται σε… κόκκινο συναγερμό. Όχι βέβαια γιατί προσπαθεί να πείσει την Τρόικα για την αλλαγή πολιτικής, αλλά για να ωραιοποιήσει τα νέα σκληρά που μέτρα που είναι συμφωνημένα να ληφθούν έτσι ώστε να μην χάσει περαιτέρω από τα ποσοστά του.

Στην περίπτωση λοιπόν που στηθούν τον Σεπτέμβριο κάλπες (που είναι και το πιο πιθανό), ο Σαμαράς θα πάψει πλέον να ασκεί εξουσία, γεγονός που δεν επιθυμεί. Και γι’ αυτό ρίχνει γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας έτσι ώστε τουλάχιστον να μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις μέσω συγκυβέρνησης (όπως κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ που όμως στις κρυφές δημοσκοπήσεις πατώνει).

Ποια λοιπόν η πρώτη τριάδα των τελευταίων κρυφών δημοσκοπήσεων;
1. ΣΥΡΙΖΑ, 2. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ, 3. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γι’ αυτό και τόση αγωνία στην κυβέρνηση. Η μόνη… παρηγοριά για τον Αντώνη είναι πως παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό. Ωστόσο και εδώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πλησιάζει επικίνδυνα. Έτσι απλά…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)