Λουκέτου ανάγνωσμα


Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Τα γνωστά φερέφωνα των εκάστοτε κυβερνήσεων γνωστά και ως παπαγαλάκια, τα χρηματοδοτούμενα από το «σύστημα» ΜΜΕ (βλέπε κανάλια), ιδιοκτησίας κυρίως μεγαλοσυνεργατών των κέντρων εξουσίας που συνήθως λυμαίνονται τον δημόσιο κορβανά είτε με «έργα» τάχα αναπτυξιακά υπερκοστολογημένα και αναμφίβολα κάκιστης ποιότητας είτε με ανάληψη προμηθειών και υπηρεσιών της λογικής «τόνα χέρι νίβει τ’ άλλο» πετάνε κατά καιρούς κάποιες «μπαρούφες» προκειμένου ο αιωνίως ψεκασμένος λαουτζίκος να καταλαγιάσει την οργή και τον .....
θυμό του από τα όσα καθημερινά υποφέρει.

Ακούσαμε λοιπόν σήμερα από κανάλι, ότι μειώθηκαν –λέει- τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και αυτό το προβάλλουν σαν σημείο ανάπτυξης της οικονομίας.

Κανείς από αυτούς όμως τόσα χρόνια δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο εξ αιτίας των άδικων, αλλοπρόσαλλων και αντιαναπτυξιακών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση κατ εντολή των ηλιθίων της τρόικας, που τελευταία όλο και πιπιλίζουν την καραμέλα ότι τα μέτρα που έλαβαν για την Ελλάδα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ακριβώς το αντίθετο, εν ολίγοις παραδέχονται πλέον απροκάλυπτα ότι «΄Εκαναν Λάθος».

Έτσι τόσο απλά, σαν να έκαναν ένα ορθογραφικό λάθος, σαν να έγραψαν τη λέξη «δυστυχία» ως «διστιχία».

Χωρίς να φροντίσουν να διορθώσουν το λάθος, χωρίς να ζητήσουν συγνώμη, για να μη φανεί ότι τα οικονομικά που σπούδασαν στα διάφορα τρανά πανεπιστήμια, τους έμαθαν μόνο θεωρίες που δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής, τους έμαθαν συντελεστές και παραμέτρους που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν, τους έμαθαν με λίγα λόγια οικονομικά του κώλου, γιατί δεν έλαβαν ποτέ την βασική παράμετρο στις θεωρίες τους, τον παράγοντα «άνθρωπος».

Κανείς από τους πληρωμένους με αγύριστα δανεικά και χρεοκοπημένους παπαγάλους δεν βγήκε ποτέ να εξηγήσει στο αφελές ακροατήριο από τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, πόσα έσοδα στερήθηκε το Δημόσιο από φόρους εισοδήματος (επιχειρηματιών και αμοιβομένων), από έσοδα ΦΠΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία από τις μη καταβαλλόμενες εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, από την ανεργία που σκαρφάλωσε σε ύψη πρωτόγνωρα για τη Χώρα, (28%) και πόσες δαπάνες φορτώθηκαν στο Δημόσιο από καταβολή επιδομάτων ανεργίας.

Καμαρώνουν τώρα γιατί μειώθηκαν τα «λουκέτα» κατά 30%.

Αφού εξολοθρεύτηκαν οι επιχειρήσεις και μειώθηκαν στο ελάχιστο, με ποια λογική δεν θα μειωθούν και τα λουκέτα μόνο αυτοί οι μανδαρίνοι, οι με πτυχίο αγράμματοι και αστοιχείωτοι αριθμομάγειροι των οικονομικών υπουργείων μπορούν να μας εξηγήσουν.

Δεν λένε αυτό το ποσοστό του 30% σε τι αριθμό επιχειρήσεων αντιστοιχεί, παρά το συγκρίνουν με τα περασμένα χρόνια. Και περιμένουν όλοι αυτοί οι άχρηστοι, να πιστέψουμε και να αναπτερωθεί το ηθικό μας περί επικείμενης «ανάπτυξης», από τη μείωση των λουκέτων.

Ανάπτυξη κύριοι χωρίς σταθερό φορολογικό περιβάλλον ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανάπτυξη χωρίς  λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Όταν κάθε έξη μήνες αλλάζεις τον φορολογικό νόμο κανείς σοβαρός επενδυτής δεν σε πλησιάζει, όσες κωλοτούμπες και να του κάνεις. Και αυτοί που θα σε πλησιάσουν, θα σου βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό και θα λειτουργούν χωρίς ή και πάνω από το νόμο και το συμφέρον της χώρας. Είτε με φορολογικές απαλλαγές, είτε με χαμηλό εργασιακό κόστος, είτε με άρνηση καταβολής εισφορών. Μη γελιόμαστε. Είστε με την πλάτη στον τοίχο.

Προ ημερών διάβασα ότι οι ΗΠΑ μέσα σε διακόσια χρόνια έχουν αλλάξει φορολογικό νόμο τέσσερις (4) φορές, ενώ εμείς από τη μεταπολίτευση και μετά έχουμε αλλάξει 200 φορολογικά νομοσχέδια.

 Αυτό άραγε τι σημαίνει;; Ότι εμείς είμαστε πιο έξυπνοι από τα Αμερικανάκια;; Άσε που κάθε φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν κυκλοφορήσει κατόπιν και η «ερμηνευτική εγκύκλιος». Τι σημαίνει και πάλι αυτό;;

Μήπως ότι αυτοί που ψηφίζουν του νόμους αυτούς είναι ηλίθιοι και δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν, ή μήπως σημαίνει ότι αυτοί προς τους οποίους απευθύνεται η εφαρμογή τους είναι άσχετοι και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και χρειάζονται αμφότεροι «δραγουμάνο»;;

Σαν τα αρχαία ελληνικά παλιά στο Γυμνάσιο που χρειαζόμασταν  και τη μετάφραση τους;;;

Εμείς το πήραμε χαμπάρι, καιρός είναι να το πάρετε και εσείς κύριοι που μας κυβερνάτε:

Ανάπτυξη σε όφελος της χώρας όσο κυβερνάτε με τις υποδείξεις των τοκογλύφων και των άχρηστων καθ ομολογία τους τροϊκανών δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολίτες θα δυστυχήσουν ακόμα περισσότερο, όλο και περισσότεροι, και η χώρα θα καταντήσει έρμαιο στο διαγούμισμα των κάθε λογής απατεώνων, τοκογλύφων, υμνητών των κυβερνητικών επιλογών, μιζαδόρων και εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Μετά σας ξενίζει και σας κακοφαίνεται όταν ακούτε τους πολίτες να επικαλούνται και να ψάχνουν για ένα «Παπαδόπουλο».

Στατιστική Υπηρεσία υπάρχει, μπορείτε να συγκρίνετε τους οικονομικούς δείκτες της Χώρας του 1974 που έγινε η περίφημη για σας «αποκατάσταση της Δημοκρατίας» με τους τωρινούς και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Τολμήστε να το κάνετε, και μετά γιορτάζουμε όλοι μαζί την «αποκατάσταση».