Πέθανε ο ιδρυτής του ομίλου που δεν δημοσίευε ποτέ τα οικονομικά του στοιχεία

0
Karl Albfrecht-570Σε ηλικία 94 ετών πέθανε σήμερα όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρλ Άλμπρεχτ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας. Πρόκειται για τον έναν εκ των ιδρυτών της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής και προϊόντων διατροφής Aldi.
«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον θάνατο του ιδρυτή μας Καρλ Άλμπρεχτ» ανακοίνωσε ο όμιλος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Ο επιχειρηματίας, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 75 ετών, είχε γεννηθεί την 20ή Φεβρουαρίου 1920.
Ο Άλμπρεχτ, τον οποίο η FAZ χαρακτηρίζει έναν από «τους πλέον σημαντικούς επιχειρηματίες της μεταπολεμικής εποχής» και «έναν από τους ευπορότερους Γερμανούς» κηδεύτηκε σήμερα το πρωί «χωρίς πομπώδεις τελετές, χωρίς υπερβολές, χωρίς παρουσία κόσμου» στο νεκροταφείο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του στην Έσση (δυτικά), μόλις μερικά μέτρα μακριά από τον τάφο του αδελφού του Τέο, που πέθανε τον Ιούλιο του 2010.
Μαζί με τον αδελφό του ίδρυσαν τα σούπερ μάρκετ Aldi (σύντμηση του ονόματός Άλμπρεχτ και της λέξης Diskont [έκπτωση στα γερμανικά]) στις αρχές της δεκαετίας του 1960 προτού μοιράσουν μεταξύ τους τις περιοχές της Γερμανίας: ο Καρλ ανέλαβε επικεφαλής στο Aldi του Νότου και ο Τέο στο Aldi του Βορά.
Aldi-570
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ο όμιλος, που δεν δημοσιεύει ποτέ τα οικονομικά του στοιχεία, μετρά σήμερα 10.000 υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και κυρίως τις ΗΠΑ με τον ετήσιο κύκλο εργασιών να υπολογίζεται στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Καρλ Άλμπρεχτ, που είχε μια περιουσία που εκτιμάται στα περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ παρέμεινε «στο τιμόνι» του ομίλου ως τα 75α γενέθλιά του. Όμως από το 1973 «έθεσε τις βάσεις προκειμένου οι δραστηριότητες της επιχείρησης να συνεχιστούν και μετά τον θάνατό του» έγραψε η Aldi στο δελτίο τύπου, όπου εξήγησε ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου ελέγχονται από δύο ιδρύματα.
Υιοθετώντας την απόλυτη διακριτικότητα στην ζωή του, ο Καρλ Άλμπρεχτ δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις και μόνο μία φωτογραφία του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο όμιλος, κυκλοφόρησε σήμερα: εκείνη ενός άνδρα στο πρόσωπο του οποίου αποτυπώνεται η εγκαρδιότητα, έχει λευκά μαλλιά, φορά γυαλιά με στρογγυλό σιδερένιο σκελετό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)