Νέες γιάφκες Μαζιώτη - Ρούπα στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής. "Συνωμοτούν" κάμερες διοδίων και ΗΣΑΠ

kafeneio sp
24ωρη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο αρχείο φωτογραφιών και βίντεο των καμερών ασφαλείας στα διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού. Στα ίχνη του ασημί Hyundai. Φωτογραφία από το εσωτερικό της γιάφκας στο Μαρούσι και μυστικές συναντήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ...

Νέο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη σε αραιοκατοικημένη περιοχή στα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής".

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να έχει εστιάσει την προσοχή της στη συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης».

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνα στο αρχείο φωτογραφιών και βίντεο των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στα διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού και εντόπισαν φωτογραφίες του ασημί Hyundai με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959.

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργατών του τρομοκράτη, αλλά και της συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, διενεργεί η Αντιτρομοκρατική τόσο στην Αθήνα, όσο και σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας, ενώ το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο Μαρούσι, στην οδό Υψηλάντου παραμένει υπό έρευνα.

Στο μεταξύ, σε ειδικά διαμορφωμένο «θάλαμο – φρούριο», στον οποίο έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, και με ισχυρή περιφρούρηση, νοσηλεύεται από το Σάββατο ο Μαζιώτης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Ο τρομοκράτης οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά την μεταγωγή του νωρίτερα στο Εφετείο Αθηνών από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν έως τις 4 το απόγευμα.

Ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας «επαναστάτης». Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να ενημερωθεί για την δικογραφία, ενώ για τον ανακριτή ορίστηκε νέα επίσκεψη τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι στις φυλακές ώστε να προσπαθήσει να λάβει νέα κατάθεση.

«Διαρκή, επίπονο αγώνα που απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση» χαρακτηρίζει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής με αφορμή τη σύλληψη του τρομοκράτη.

Δώδεκα φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, μεταξύ των οποίων τέσσερις που τον εμφανίζουν να περπατάει ήρεμος στην Αθήνα φορώντας σταυρωτά μαύρο τσαντάκι, και οχτώ από κάμερες ασφαλείας, έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη, ενώ βγήκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία από το εσωτερικό του κρησφύγετου στο Μαρούσι.

Σημειώνεται ότι το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου, στο Μαρούσι, βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, μετά από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στην περιοχή μετά από την ανεύρεση μίας απόδειξης αγοράς ρούχων από το εμπορικό κέντρο The Mall, που είχε μαζί του ο τρομοκράτης όταν συνελήφθη και στην πορεία, αξιοποιώντας κι άλλες πληροφορίες εντόπισαν το εν λόγω διαμέρισμα του 5ου ορόφου.

Το σπίτι το είχε νοικιάσει το φθινόπωρο του 2012 η Πόλα Ρούπα, με πλαστά στοιχεία και έναντι 600 ευρώ, όπως αναφέρει το «Εθνος», ενώ στη γειτονιά έλεγε πως ήταν μεταφράστρια και ο σύζυγός της που απουσίαζε γραφίστας. Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι αστυνομικοί βρήκαν σε αυτό μία φωτογραφία του παιδιού τους- που σήμερα είναι 4,5 ετών- τραβηγμένη το 2010, όταν ήταν βρέφος 10 μηνών, ενώ το δωμάτιό του θύμιζε παιδική χαρά.



Επισήμως, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέφυγαν να αποκαλύψουν ότι κατάφεραν να αναπαραστήσουν τις διαδρομές του ασημί Hyundai βασιζόμενοι σε δεδομένα από κάμερες των διοδίων. Δήλωσαν ότι τις αστυνομικές έρευνες κατευθύνουν στη συγκεκριμένη περιοχή μαρτυρίες και πληροφορίες από ιδιώτες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της ενδείξεις για τις κινήσεις Μαζιώτη όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποκαλύπτεται εξάλλου ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το τετ α τετ Μαζιώτη - ΕΛ.ΑΣ. στο Μοναστηράκι, οι κινήσεις του επικηρυγμένου με ένα εκατομμύριο ευρώ τρομοκράτη είχαν καταγραφεί και από τις κάμερες που λειτουργούν στους σταθμούς των ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, πηγή της «Κ» αποκάλυψε ότι ο Μαζιώτης, δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του, είχε εντοπιστεί σε κάμερες που λειτουργούν στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Κάτω Πατήσια και Αγ. Νικόλαος. Γι’ αυτό εξάλλου από το βράδυ της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική διεξήγαγε εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας (δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη Μαζιώτη), ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επισκεφθεί εκτάκτως τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Είχε γίνει προσπάθεια η επίσκεψή τους να κρατηθεί μυστική.

Επιπλέον, τη Δευτέρα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν «παρατηρητές» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και ιδίως στην Ομόνοια, όπου και τελικά εντοπίστηκε ο Μαζιώτης. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασαν στην «Κ» ότι ο 42χρονος τρομοκράτης, παρότι είχε ταυτοποιηθεί σε ληστείες σε Μέθανα και Κλειτορία, δεν άλλαξε τον τρόπο μεταμφίεσής του και άρα ο εντοπισμός και η αναγνώρισή του κατέστησαν ευκολότερα.


Πηγή: "H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"