ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
ΟΧΙ, το άρθρο ΔΕΝ έχει να κάνει με το άσμα του Γιάννη Πάριου, το γνωστό σε όλους «τρελό φορτηγό» (επίκαιρο όσο τίποτα άλλο στις τρελές μέρες μας του οποίου το ερωτικό περιεχόμενο πάει στην κυβέρνηση και τις πονηρές σκέψεις που κάνει για όλους εμάς).
Ο τίτλος του άρθρου πάει «αλλού», σε ένα άλλο άρθρο που διάβασα,και αφού σας το μεταφέρω, θα ποάφει ο ύμε μια δυο ....
κουβεντούλες σχετικές ΠΑΝΤΑ με….. «φρένα».
ΙΔΟΥ το άρθρο, διαβάστε και γελάστε, η κλάψτε, η…..!
«Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΕΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έβαλε φρένο στην έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2014.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist στην Αθήνα, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών εστίασε τη ρητορική του στην αναγκαιότητα να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, και να δοθεί έμφαση σε σημαντικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και να μην διακινείται περαιτέρω η…παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης παρουσίασε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να… λοξοδρομήσει από τη σημερινή διαδρομή.»
Τι προκύπτει από το πιο πάνω άρθρο; Ότι η «εκλογολογία» (απ’όπου και αν προερχόταν) των τελευταίων ημερών, για να μη πούμε μηνών, πήγαινε«γκαζωμένη» παραβιάζοντας φανάρια, στοπ, προτεραιότητες, με λίγα λόγια, είχε επιδοθεί (η εκλογολογία πάντα) σε ένα «σόου» τροχαίων παραβάσεων οι οποίες απειλούσαν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και την προβολή των…. «επιτευγμάτων» της οικονομίας μας (τι σου κάνει ο καύσωνας ρε να πάρει η ευχή) οπότε, εμπρός στον κίνδυνο «ατυχήματος», ο πιλότος…. με το παρόν, ο «τσάρος» (τώρα, ΠΟΥ είναι και αυτός;) πήρε το τιμόνι στα στιβαρά του χέρια (μη γελάτε σας βλέπω) και αφού«δέθηκε καλά» με τις ζώνες ασφαλείας, πλακώθηκε στα….. φρένα!
ΦΡΕΝΟ λοιπόν στα σενάρια των προώρων εκλογών, μόνο που…..
Το «όχημα», αυτό που πλακώθηκε στα φρένα ντε, ΔΕΝ σταματά, έχει φθαρμένα ελαστικά, τα τακάκια του είναι λιωμένα, και όσο και αν προσπαθεί να «κόψει ταχύτητα» ο…. «πιλότος» του, εκείνο πάει ακόμα πιο γρήγορα.
ΟΥΤΕ και αν πετάξουν Άγκυρα η «κυβέρνηση» και τα αφεντικά της δεν σταματιεται.
Άλλωστε, όπως φαίνεται (και αυτό το λένε ειδικοί «μηχανικοί»)είναι τόσο φαρδύ το … πόδι του οδηγού, που μαζί με το φρένο, παταει ΚΑΙ το γκάζι.Μια κατάσταση απελπιστική και μη αναστρέψιμη (που θα έλεγαν και οι μορφωμένοι).
Πολλοί διαβάζοντας το άρθρο, θα ψάχνουν να βρουν για ΠΟΙΑ «επιτεύγματα»της οικονομίας μας έκανε λόγο.
Να τους πω, πως άδικα ψάχνουν, διότι ο Όρος «επιτεύγματα»,είναι καθαρά…. «ρητορικός».
Θα ρωτήσουν τώρα κάποιοι, μα καλά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 85% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
Αμάν, το ξέχασα….
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ είναι επίτευγμα η οικονομική μας κατάσταση…
Επίτευγμα είναι που φτάσαμε ΕΔΩ, να μην μας ανήκει ΤΙΠΟΤΑ,να μην έχουμε ΤΙΠΟΤΑ, και να ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ οι Έλληνες.
Επίτευγμα είναι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της πατρίδας, το χάρισμα της στα ξένα και ντόπια ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
Δεν δώσαμε στους πέρσες παλιά «ΓΗ και ΥΔΩΡ», πολεμήσαμε,τους ξεφτιλίσαμε, και σήμερα, η υποτιθέμενη κυβέρνηση μας, τα έδωσε ΟΛΑ μαζεμένα, ακόμα και ΕΜΑΣ στο σκλαβοπάζαρο των ευρωπαίων.
Τα μόνα φρένα που έχουν «πιάσει», είναι αυτά που πατήσαμε όλοι εμείς.
Φρενάραμε, κοκαλώσαμε, και βλέπουμε να μας ξεπουλάνε.
Μέχρι ΠΟΤΕ;
Βασίλης Τσούγκαρης