Νέο θρίλερ στον αέρα -Πτήση της Air Algerie εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Συναγερμός έχει σημάνει στη δυτική Αφρική, αφού το μεσημέρι της Πέμπτης oι Αλγερινές Αρχές πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσαν ότι έχασαν επαφή με ένα αεροσκάφος της ισπανικής Swiftair που εκτελούσε πτήση τσάρτερ από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι για λογαριασμό της Air Algerie...

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, η πτήση ΑΗ 5017 απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι (λίγο πριν το μεσημέρι ώρα Ελλάδος), ωστόσο, 50 λεπτά μετά την απογείωση οι αλγερινές αρχές πολιτικής αεροπορίες έχασαν την επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πτήση επιβιβάστηκαν 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.


Η ακριβής διαδρομή που θα ακολουθούσε η πτήση ΑΗ5017 από την Ουγκαντούγκου στο Αλγέρι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Πηγή της Air Algerie μιλώντας στο AFP δήλωσε ότι η επικοινωνία με το αεροπλάνο χάθηκε όταν βρισκόταν ακόμη στον εναέριο χώρο του Μάλι και πλησίαζε τα σύνορα με την Αλγερία.

«Το αεροπλάνο δεν βρισκόταν μακριά από τα σύνορα της Αλγερίας όταν το πλήρωμα κλήθηκε να κάνει αλλαγή πορείας, λόγω κακής ορατότητας και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνο της σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος που έκανε το δρομολόγιο Αλγέρι Μπαμάκο. Η επικοινωνία χάθηκε μετά την αλλαγή πορείας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αir Algerie ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναζήτηση της πτήσης ΑΗ 5017.

Το Ουαγκαντούγκου βρίσκεται σχεδόν σε μια ευθεία γραμμή νότια του Αλγερίου η οποία περνά πάνω από το Μάλι, στις βόρειες περιοχές του οποίου υπάρχει αναταραχή.