Ο πρώτος αυτόματος πωλητής μαριχουάνας είναι γεγονός (video)

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής μαριχουάνας είναι γεγονός (video)Μαριχουάνα στοπ; Όχι ακριβώς. Σε ότι αφορά τουλάχιστον το Κολοράντο. Στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ, έκανε την εμφάνιση του ο πρώτος αυτόματος πωλητής μαριχουάνας. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το εν λόγω μηχάνημα που ονομάζεται ZaZZZ, μπορεί να διαπιστώσει και να ελέγξει την ηλικία των χρηστών και ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Πώς λειτουργεί; Για να σου "δώσει" το εμπόρευμα, θα πρέπει να σαρώσει το δίπλωμα οδήγησης του χρήστη, ενώ στο σώμα του είναι ενσωματωμένες κάμερες που επιβεβαιώνουν και καταγράφουν την ταυτότητα του.


marihuana-politis
Με τον παραπάνω τρόπο, διασταυρώνεται η ηλικία του αγοραστή. Ο αυτόματος πωλητής τοποθετείται σε συγκεκριμένο σημεία και μαγαζιά με διαπίστευση πώλησης μαριχουάνας για ιατρική χρήση.
Μόλις πάρει την τελική αδειοδότηση, το ZaZZZ θα έχει και ανταγωνιστές, καθώς ακόμα δύο εταιρείες ετοιμάζονται να πέσουν στη μάχη πώλησης μαριχουάνας στις πολιτείες των ΗΠΑ που έχει επιτραπεί.
Σε Κολοράντο και Ουάσινγκτον, η μαριχουάνα είναι νόμιμη για ιατρική και μη χρήση, ενώ σε ακόμα 14 πολιτείες δεν διώκεται ο χρήστης αλλά μόνο ο έμπορος της συγκεκριμένης ουσίας.
Η ιστορία της μαριχουάνας στις ΗΠΑ: