Αλαφούζος: "Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς"

kafeneio sp
0
Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για όσα έγιναν στην Τούμπα, για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ και για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη...

Για όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, αλλά και τον επερχόμενο τελικό κυπέλλου της 26ης Απριλίου, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Αθλητικό Μετρόπολις) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Για τον τελικό:

«Παρ' ότι και οι δύο ομάδες έχουν φανατικούς οπαδούς, τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε μια πολύ καλή σχέση και σε επίπεδο διοικήσεων και σε επίπεδο φιλάθλων, στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Το επίπεδο θα κρατηθεί ψηλά και θα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό. Τα χθεσινά επεισόδια τα θεωρούσαμε αναπόφευκτα, μετά τη συμπεριφορά που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Πάντοτε η βία καταδικάζεται απ' όλους μας, αλλά από την άλλη μεριά ξέρετε πως… όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς.

Και να σας θυμίσω αντίστοιχα γεγονότα είχαμε από τον Ολυμπιακό ως Παναθηναϊκός και στη Ριζούπολη, το 2011 στο Καραϊσκάκη, αλλά και την τελευταία φορά που ήμασταν τώρα στο Καραϊσκάκη και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα γιατί έμπαιναν φίλαθλοι μέσα. Υπάρχουν μηνύσεις σε εκκρεμότητα από το Σισέ στον κ. Μαρινάκη ή αντιστρόφως. Τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί και ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να σκάσει ο θυμός του κόσμου
».

Για την πολυπόθητη ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, κ. Σαββίδη. Κι αυτός έχει τη θέληση και προσπαθεί να επιβληθούν όροι ισότητας στο πρωτάθλημα και ειδικά με το θέμα της διαιτησίας. Και από τον Παναθηναϊκό και τους οργανωμένους έχει γίνει επαφή για να έρθουν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα στο ματς των πλέι-οφ και αντιστρόφως να έρθουν οπαδοί του Παναθηναϊκού στο αντίστοιχο παιχνίδι. Θέλουμε να το κάνουμε για να δείξουμε ότι άλλο είναι ο αγωνιστικός ανταγωνισμός και αν θέλετε και μια κουβέντα παραπάνω -ποδόσφαιρο είναι, όχι… γαλλικά με πιάνο- και άλλο αυτό που υπάρχει και είναι τελείως τρελό.

Ελπίζω να καταλάβει ο Ολυμπιακός ότι με την υπεροπτική στάση που έχει και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο πυροδοτεί αντιδράσεις και αυτές θα γενικευτούν. Έχει πολύ στενές σχέσεις με κάποιες ομάδες, τις ξέρουμε λίγο πολύ όλοι, τις ελέγχει και οι άλλες ανεξάρτητες ομάδες είναι αντίπαλοί του, διότι δε θέλει την ισότητα, θέλει σώνει και καλά να μπορεί να περνάει το δικό του πάντα. Κάτι που συνέβη με τον Απόλλωνα.

Ελπίζω μήπως όλοι μας βλέποντας τα γεγονότα καταλάβουμε ότι μόνο χάνουμε με το να δημιουργούμε κόντρες. Άλλο η αθλητική κόντρα και άλλο βία. Αυτή έρχεται όταν γίνεται κάποιος καταχραστής της εξουσίας
».

Τέλος, για τη σημερινή σύσκεψη εν όψει τελικού και τη διάθεση εισιτηρίων προς τις δύο ομάδες:

«Ξέρω ότι έγινε η σύσκεψη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΕΠΟ και στης Αστυνομίας συναντήθηκαν το πρωί και αποφασίστηκε να διατεθούν 21.000 εισιτήρια και ότι όλα θα γίνουν κανονικά στο ΟΑΚΑ. Δεν έχω πληροφόρηση για κάτι διαφορετικό. Είναι ντροπή να είναι το μισό ΟΑΚΑ άδειο. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας έδωσαν 21.000 εισιτήρια και όχι… 25.000. Να υπάρχει Αστυνομία γιατί πάντοτε μπορεί να υπάρχουν θερμοκέφαλοι, αλλά είπαμε, με ένα όριο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)