Επανεμφάνιση Παπανδρέου - Στηρίζει Κουβέλη;

0
Επανεμφάνιση Παπανδρέου - Στηρίζει Κουβέλη;Λίγες ημέρες μετά την επέτειο των 4 χρόνων, αφότου ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το ακριτικό Καστελόριζο την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός είναι μεταξύ των ομιλητών της παρουσίασης του βιβλίου της ευρωβουλευτού, Μαριλένας Κοππά...
με τίτλο "Το Αύριο αργεί πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση". Στο πάνελ των ομιλητών και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φωτης Κουβέλης.
Την Δευτέρα, 28 Απριλίου η ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτής και υποψήφια πλέον με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά παρουσίαζει στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" το βιβλίο της, με θέμα την αυριανή ημέρα στην Ευρωπαική Σοσιαλδημοκρατία.

Μεταξύ των ομιλητών, που θα προλογίσουν το πόνημα της, είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη δεύτερη, μετά την ομιλία του στους έλληνες αποφοίτους του Harvard, παρέμβαση του τους τελευταίους μήνες. Ο κύριος Παπανδρέου διατηρεί εξαιρετικές προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις με την κυρία Κοππά, την είχε δε συμπεριλάβει στο ευρωψηφόδελτιο του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2009.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα περιστραφεί γύρω από τα μείζονα εθνικά διακυβεύματα της χώρας την επόμενη δεκαετία και το πως θα πρέπει να πορευθεί η Ευρωπαική Σοσιαλδημοκρατία, προκειμένου να μεταβάλλει υπέρ της τους ευρύτερους ευρωπαικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Ο κύριος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να "δανειστεί" παραδείγματα από το ευρωπαικό μοντέλο χειρισμού της ελληνικής κρίσης, που επελέγη από συντηρητικές ως επί το πλείστον κυβερνήσεις, προκειμένου να καταδείξει τα εγκληματικά λάθη, όπως θα πει και τις αστοχίες, που επέβαλαν αιματηρές θυσίες στους έλληνες πολίτες.

Πέραν της καθαυτής ομιλίας του, πάντως, η πολιτική παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου δίπλα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, είναι σαφές ότι εμπεριέχει ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς. Τακτικοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, αν και θεωρούν μάλλον απίθανο να αναφερθεί ο κύριος Παπανδρέου στις προεκλογικές εξελίξεις, επιβεβαιώνουν το ζωηρό του ενδιαφέρον για τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής παράταξης και τις προσπάθειες, που καταβάλλονται για την ανασύνθεση και τελική ενοποίηση του και τοποθετούν πιθανές πολιτικές πρωτοβουλίες από μέρους του την περίοδο μετά τις Ευρωεκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)