«Ο κ. Χριστόπουλος αν δεν με σιχαίνεται, να έρθει να πιούμε καφέ»

«Ο κ. Χριστόπουλος αν δεν με σιχαίνεται, να έρθει να πιούμε καφέ»«Η Σαμπιχά δεν είναι κάτω από την “ομπρέλα” της τουρκικής μειονότητας, γι’ αυτό έγινε αυτό», τόνισε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιλώντας στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε με αφορμή την απόσυρση του ονόματός της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...
, δέχθηκε επίθεση από την τοπική οργάνωση του κόμματος. Μάλιστα, μίλησε ανοιχτά για τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον Δημήτρη Χριστόπουλο και το Γιώργο Χατζηθεοδώρου.

«Ο κ. Χριστόπουλος αν δεν με σιχαίνεται, να έρθει να πιούμε καφέ. Δε γνωρίζει τις δραστηριότητες της Ελπίδας. Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι δε μπορεί να ξέρει τι μεσολάβησε μέχρι την απόσυρση του ονόματός της από το ευρωψηφοδέλτιο. Και ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο που με αντικατέστησε. Το δικό μου θέμα είναι ότι η Σαμπιχά είναι Ρομά Ελληνίδα, προσπαθεί για τους Ρομά». Η κ. Σαμπιχά σημείωσε ότι «και οι τοπικοί άρχοντες μας πολεμούν και το Τουρκικό Προξενείο και είμαστε εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος».

Και ανέφερε: «Δεν προκαλώ κανέναν και δεν με ενδιαφέρει το Τουρκικό Προξενείο. Εμένα με ενδιαφέρει η πατρίδα. Εμείς σαν Ρομά εκφράζουμε ότι είμαστε εγκαταλελειμμένοι».

Όπως είπε, εύχεται ο καθένας να κάνει αυτό που πιστεύει σωστά και τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε τόσα χρόνια με το σύλλογό μας». Για να καταλήξει: «Πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ρομά». Πάντως, δεν ανέφερε ανοιχτά αν της έγιναν άλλες προτάσεις πολιτικών κομμάτων με εκείνη να λέει ότι την τρόμαξε η πολιτική.