Η απίστευτη ιστορία του Λούις Ζαμπερίνι που σύντομα θα γίνει ταινία!

kafeneio sp
0
Ό,τι και να πεις για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο... Η ιστορία του έκανε ακόμα και τον Αδόλφο Χίτλερ να υποκλιθεί... Αξίζει να το διαβάσετε...(video)

O Iταλοαμερικανός Λούις Ζαμπερίνι γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1917, στη Νέα Υόρκη. Γιος μεταναστών αντιμετώπιζε δυσκολίες αλλά και συχνά τα πειράγματα των συνομήλικων του για το γεγονός πως δεν μιλούσε καλά αγγλικά.

Ο πατέρας του, του έμαθε πως να αμύνεται, χρησιμοποιώντας τεχνική που παρέπεμπε σε πυγμαχία. Για να αποφύγει τα μπλεξίματα, ο αδερφός του Πιτ τον παρακίνησε να ασχοληθεί με τον στίβο.

Κάλυπτε απόσταση ενός μιλίου σε χρόνο 04:21.2 παίρνοντας υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Σάουθερν Καλιφόρνια.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του, είχαν ως αποτέλεσμα να λάβει μέρος με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου συμμετέχοντας σε ηλικία 19 ετών στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων.


Ο Ζαμπερίνι αντιμετώπιζε δυσκολίες ακόμη και για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαί. Στο ταξίδι με το πλοίο με προορισμό την Ευρώπη μακάριζε την τύχη του, καθώς τα σάντουιτς προσφέρονταν δωρεάν.

"Υπήρξα τόσο φτωχός στα νιάτα μου που ποτέ δεν μπήκα σε μαγαζί να αγοράσω ένα σάντουιτς. Στο πλοίο το φαγητό ήταν δωρεάν, έτρωγα συνεχώς, ιδιαίτερα αυγά και μπέικον και όταν έφθασα στο Βερολίνο είχα πάρει τέσσερα κιλά".


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου κατετάγη 8ος στα 5.000 μέτρα, καταφέρνοντας όμως να διανύσει τον τελευταίο γύρο σε 56 δευτερόλεπτα αποσπώντας την προσοχή του Αδόλφου Χίτλερ που ζητούσε επίμονα να τον συναντήσει.

Ο Ζαμπερίνι του διηγήθηκε την ιστορία του και ο Χίτλερ του είπε: "Είσαι το παιδί με το γρήγορο φίνις". Ο θρύλος αναφέρει μάλιστα πως ο Ιταλοαμερικανός σκαρφάλωσε στις εξέδρες και έκλεψε την σημαία που αντιστοιχούσε στον Χίτλερ.


"Torrance Tornado" όπως τον κατατάχθηκε στην πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών τον Σεπτέμβριο του 1941 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού και εκπαιδεύτηκε ως βομβαρδιστής σε βομβαρδιστικά τύπου Β-24.

Τον Απρίλιο του 1942 κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη. Από το 11μελές πλήρωμα σκοτώθηκαν οι οχτώ.

Ο Ζαμπερίνι επιβίωσε έχοντας ελάχιστο φαγητό και καθόλου νερό για 47 μέρες στη μέση του πελάγους. Επέζησε πίνοντας νερό της βροχής και ωμά ψάρια. Μαζί με τους άλλους δύο επιζήσαντες έφαγαν δύο άλμπατρος τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν ως δολώματα για να πιάνουν ψάρια.

Παράλληλα γλίτωσαν από επιθέσεις καρχαριών. Γιαπωνέζικο βομβαρδιστικό σχεδόν διέλυσε την σχεδία τους. Ο ένας από τους τρεις (ΜακΝαμάρα) δεν άντεξε...

Αφού πέρασαν 47 μέρες στη θάλασσα, ο Ζαμπερίνι μαζί με τον έτερο επιζήσαντα Φίλιπς εντοπίστηκαν και κατέληξαν αιχμάλωτοι από τους Γιαπωνέζους.


Μεταφέρθηκαν στα νησιά Μάρσαλ, όπου βασανίστηκαν μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τον Αύγουστο του 1945.

Ο Μουτσουχίρο Ουατανάμπε με το παρατσούκλι "πουλί" ήταν ο δεσμοφύλακας του Ζαμπερίνι. Εξαφανίστηκε μόλις ολοκληρώθηκε ο πόλεμος, όντας ένας από τους πιο αδίστακτους εγκληματίες πολέμου.

Ο Ζαμπερίνι ήταν αγνοούμενος, άπαντες θεωρούσαν ότι δεν επιβίωσε στην θάλασσα αλλά και ότι ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του υπήρχε η πεποίθηση πως έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Το 1946 και αφού επέστρεψε με τιμές ήρωα στις ΗΠΑ, ο Ολυμπιονίκης του Βερολίνου και βετεράνος πολέμου παντρεύτηκε την Σίνθια Άπλγουάιτ με την οποία παρέμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο της, το 2001. Έχοντας πολλά ψυχικά τραύματα λόγω του πολέμου στράφηκε στον χριστιανισμό πραγματοποιώντας ομιλίες.

Ένα από τα κύρια θέματα του, ήταν η συγχώρεση. Μάλιστα συνάντησε κάποιους από τους βασανιστές του δείχνοντας την μεγαλοψυχία του.

Η ιστορία του συγκλόνισε την διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ και γειτόνισσα του, Αντζελίνα Τζολί που μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την απίστευτη ιστορία ζωής του Ολυμπιονίκη δρομέα, Λούις Ζαμπερίνι, τον οποίο υποδύεται ο Τζακ Ο' Κόνελ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας για την ζωή του Λούις Ζαμπερίνι που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)