Η Κυβέρνηση μοιράζει δώρα και ψάχνει ψηφαλάκια

0
Σωρεία παροχών στους πολίτες με προεκλογικό «άρωμα», επιφύλασσε η κυβέρνηση για τους πολίτες μέσα στο Πάσχα, αφού μετά το περίφημο κοινωνικό μέρισμα το οποίο αναμένεται να μοιράσει σε όλους τους δικαιούχους σε περίπου 20 ημέρες, έρχονται ακόμα μέτρα υπέρ των φορολογουμένων.
Ενα από αυτά είναι ο φόρος υπεραξίας που θα ξεκλειδώσει μετά από 100 ημέρες τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση για ρύθμιση αυθαιρέτων. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας με χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, πληρώνοντας μόνο το μέρος των τελών που.....
αντιστοιχεί μέχρι το τέλος του έτους και φυσικά -όπως κάθε εορταστική περίοδο, έτσι και φέτος- οι παραβάτες οδηγοί έλαβαν συγχωροχάρτι και παίρνουν πίσω πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης.
Ξεκινούν οι αιτήσεις και η κατάθεση του κοινωνικού μερίσματος
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η η ειδική διαδικτυακή πύλη της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, για το επίδομα του «κοινωνικού μερίσματος». Οι δικαιούχοι που θα έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως το τέλος Απριλίου, θα λάβουν εφάπαξ το επίδομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, έως τις 10 Μαΐου, δηλαδή σε περίπου 20 ημέρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.
Οι φορολογούμενοι θα καλούνται να δηλώσουν τα απολύτως απαραίτητα: ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατοικίας, πλήθος φορολογουμένων που συνοικούν και βέβαια τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα.
Το επίδομα; ξεκινά από 500 ευρώ για τον άγαμο και διευρύνεται, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, φτάνοντας τα 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά. Γενικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν ότι η ενίσχυση ξεκινά από 500 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για τη σύζυγο και κατά 83,3 ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά δικαιούται επίδομα 1.000 ευρώ. Αναλυτικά παραδείγματα.
Τι αλλάζει με το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα
Με την αγορά ακινήτων να έχει παγώσει για 100 μέρες, αφού ο φόρος υπεραξίας αν και ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, η ερμηνευτική εγκύκλιος παραμένει ακόμη στα συρτάρια και τα συμβόλαια έχουν παγώσει αφού παραμένει άγνωστο το ποσό της επιβάρυνσης.
Τώρα η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει άμεσα το ζήτημα και μέσα στις επόμενες ημέρες να υπογραφεί η εγκύκλιος τις εφαρμοστικές οδηγίες από τον αρμόδιο υπουργό και να ξεκλειδώσει επιτέλους η αγορά και να βγουν από την «ομηρία» 250.000 αδιάθετα ακίνητα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα ανακοίνωση για ρύθμιση αυθαιρέτων.
Σε ποιους κλάδους θα μοιραστούν τα 4,2 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ
Τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, οι συγκοινωνιακές υποδομές, το περιβάλλον, η φαρμακευτική βιομηχανία, η ενέργεια, οι κατασκευές και η πληροφορική, αναμένεται να ενισχυθούν με τα 4,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, δημιουργώντας 550.000 θέσεις εργασίας.
Με προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ σε εννέα δυναμικούς επιχειρηματικούς κλάδους, επιδιώκεται η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Είναι η πρώτη πράξη που ενεργοποιεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρηματοδοτούμενες δράσεις θα είναι έτοιμες να προκηρυχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ανάσα με τα τέλη κυκλοφορίας και επιστροφή πινακίδων
Από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. και μοτοσικλετών που είχαν καταθέσει στις εφορίες οι φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τα 9/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Η σχετική διάταξη νόμου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και με εγκύκλιο που έστειλε στις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης άνοιξε ο δρόμος για την ανάκτηση πινακίδων Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχουν κατατεθεί στις εφορίες, καταβάλλοντας αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους.
Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν ορίζουν πως ειδικά για το 2014 «σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό καταβάλλονται αναλογικά μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας ( αντί για την καταβολή του ετήσιου ποσού που ισχύει σήμερα). Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα».
Παράλληλα τη Μεγάλη Τρίτη ανακοινώθηκε, όπως κάθε χρόνο εξάλλου, πως με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δίνεται συγχωροχάρτι σε παραβάτες οδηγούς και τους επιστρέφονται πινακίδες, ΙΧ, άδειες κυκλοφορίας και διπλώματα οδήγησης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)