Πατρίδα του τσίλι είναι το Μεξικό

0
Πατρίδα του τσίλι είναι το ΜεξικόΜπορεί οι καυτερές πιπεριές ή αλλιώς τσίλι να χρησιμοποιούνται σε αρκετές κουζίνες, όμως οι ειδικοί αποφάνθηκαν: Πατρίδα του τσίλι είναι το Μεξικό!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια...
, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι στο Μεξικό «γεννήθηκαν» οι «εξημερωμένες» πιπεριές τσίλι, που πλέον αποτελούν ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία από μεθόδους, η ερευνητική οποία κατάφερε να εντοπίσει μια περιοχή, η οποία εκτείνεται από την Puebla στο Νότο και την Oaxaca στο Βορρά μέχρι τη Veracruz στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η διεθνής ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε μια τετράπλευρη έρευνα, βασιζόμενοι σε γλωσσολογικές και περιβαλλοντικές αποδείξεις, καθώς επίσης και σε αρχαιολογικά και γενετικά δεδομένα.

Χάρη σε αυτά κατάφεραν να εντοπίσουν τη «γενέτειρα» των πιπεριών τσίλι, αναφέρει σε άρθρο του για τη Daily Mail ο Mark Prigg.

«Εντοπίζοντας την καταγωγή των ‘εξημερωμένων φυτών’, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την γενετική εξέλιξη κάθε είδους και την προέλευση της γεωργίας, η οποία αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη σε διάφορες περιοχές του κόσμου» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Paul Gepts.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο διαδικτυακό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)