Ηλεκτρονικός φύλακας άγγελος



Σε μια μεγάλη πόλη και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, πολλοί είναι αυτοί (κυρίως οι γονείς αλλά και μερικοί φίλοι) που φοβούνται ή αγχώνονται για την ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι... Η πιο συνηθισμένη τακτική για να καθησυχάσουν όλοι είναι η αποστολή ενός μηνύματος ή μια κλήση. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση απαγωγής (λίγο παρατραβηγμένο αλλά όχι απίθανο) ή κλοπής του κινητού;...
Την απάντηση δίνει το Kitestring. Μια δωρεάν εφαρμογή συμβατή με κάθε είδους κινητό τηλέφωνο. Το kitestring ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που καταχωρεί ο χρήστης, εάν έφτασε σπίτι με ασφάλεια ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αρχικά ο χρήστης καταχωρεί το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του κινητού και κάνει την εγγραφή, στην συνέχεια προσθέτει τις επαφές που θέλει να ειδοποιηθούν σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Κάθε φορά που ο χρήστης επιθυμεί να βγει, μπορεί να ορίσει μια πιθανή ώρα επιστροφής, εκείνη την ώρα το Kitestring θα στείλει ένα μηνυμα στον χρήστη για να κάνει check in, να επιβεβαιώσει δηλαδή την τοποθεσία του, την ασφάλεια του και ότι έχει τον έλεγχο του κινητού του. 

Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να απαντήσει στο Kitestring "ok" και έτσι όλοι κοιμούνται ήσυχοι. Εαν ο χρήστης δεν έχει γυρίσει ακόμα σπίτι και θέλει να παραμείνει έξω μπορεί να αποστείλει μηνυμα στο Kitestring και αντί για το "ok" να κάνει επέκταση του χρόνου που είχε δηλώσει αρχικά. Ενώ στην περίπτωση που ο χρήστης δεν απαντήσει στο μήνυμα, αυτόματα ενημερώνονται οι επαφές που έχει καταχωρήσει.

Για τους πιο "ανήσυχους" η εφαρμογή αυτή μπορεί να προσφέρει και μοναδικό κωδικό στον εκάστοτε χρήστη, έτσι ώστε μόνο με αυτή την κωδική λέξη να γίνεται το ceck in. Για τους πιο extreme υπερ - ανήσυχους τύπους, υπάρχει και άλλη μια λειτουργία η οποία δίνει στον χρήστη μια κωδική λέξη. Όταν ο χρήστης την χρησιμοποιεί φαινομενικά κάνει check in, στην πραγματικότητα όμως ειδοποιεί όλες τις καταχωρημένες εφαρμογές.

Η γλώσσα της εφαρμογής, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι μόνο τα Αγγλικά, οπότε φροντίστε οι απαντήσεις να γίνονται στα Αγγλικά.

Επίσης καλό θα ήταν να είστε υπεύθυνοι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή γιατί αν "ξεχαστείτε" θα ανησυχήσετε άδικα τους συγγενείς και τους φίλους σας.

Πηγή:mashable