Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ελλήνων συνήθειες...

Ελλην Φορολογούμενος

Παπάρα ονομάζεται αφενός ένα είδος φαγητού της ελληνικής κουζίνας και αφεδύο μια διατροφική συνήθεια των Ελλήνων.
Με τη διατροφική συνήθεια που καλείται Παπάρα θα ασχοληθεί σήμερα η στήλη,  η οποία παπάρα ενίοτε λέγεται και  λαδομπούκι, βούτα, βουτιχτική και άλλα .
Τι είναι η παπάρα ;  ιδού η απορία !
Παπάρα είναι το ψωμί που βουτιέται στο λάδι που μένει στη σαλάτα (ειδικά στη χωριάτικη).  Η παπάρα σαν πράξη και εκτέλεση δεν είναι δα και καμία ευγενική χειρονομία,  σαν αυτές που περιγράφονται στο σαβουάρ βίβρ , είναι μια..... πιο μπας κλας συνήθεια . Είναι από αυτές τις συνήθειες  που χωρίζουν τους ανθρώπους σε λαό και κολωνάκι , σε πλειβίους και σε  πατρικίους , σε πόπολο και αριστοκρατία. Άσχετα όμως με το γεγονός ότι  δεν είναι ιδιαίτερα ευγενική κίνηση, η παπάρα αποτελεί ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, δεδομένου ότι συνδυάζει και το λάδι με τα ζουμία  της ντομάτας ή του γάλακτος (της μίας ημέρας ή του φρέσκου γάλακτος υψηλής παστερίωσης).
Για βελτίωση της παπάρας, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και φέτα, πατώντας την με το πιρούνι, ώστε να ρουφήξει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι ή γάλα . Στις υπόλοιπες ευρωπαικες χώρες και τις χώρες του ΟΑΣΑ  χώρες, η παπάρα δεν είναι απλώς «όχι ιδιαίτερα ευγενική», αλλά απορρίπτεται παντελώς ως ιδιαίτερη αγένεια.
Για άτομα που κάνουν ατυχείς βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα με απόλυτη  αποτυχία , υπάρχει και η φράση «έκανε παπαριά !
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny