"Τα Νέα" εκτίθενται για να στηρίξουν Βενιζέλο

Στην κατηγορηματική και σκληρή διάψευση των χθεσινών δημοσιευμάτων των εφημερίδων "Τα Νέα" και "Έθνος" σχετικά με την τοποθέτησή της στο μίνι Υπουργικό Συμβούλιο με τους εκπροσώπους της Διάσκεψης των Προέδρων της Ευρωβουλής προέβη η πρόεδρος της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/ΝGL), Γκάμπι Τσίμερ. Τα "Νέα", μάλιστα, επιχειρώντας να υπερασπιστούν το δημοσίευμα της έντυπης έκδοσής τους, ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους...
, χθες στις 7.30 μ.μ., το ηχητικό της τοποθέτησης της Γκ. Τσίμερ, με τίτλο "Κάντε τα μαθήματά σας...", το οποίο, όμως, σύμφωνα με τη δική τους μετάφραση, διέψευσε το δημοσίευμα τους (!), γεγονός που καυτηριάστηκε από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα η Γκ. Τσίμερ τόνισε πως η άποψη που κατέθεσε στη συνεδρίαση σχετικά με το ελληνικό χρέος και τα δάνεια προς την Ελλάδα ήταν στον αντίποδα των όσων γράφτηκαν στις παραπάνω εφημερίδες, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο του χρέους της της και κατόπιν να ζητήσει συντεταγμένα κούρεμα του χρέους.
Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, δεν έθεσε θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων πολιτών υπογραμμίζοντας πως οι φτωχοί Γερμανοί και Έλληνες δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους. Η Γερμανίδα επικεφαλής της GUE άφησε σαφείς υπαινιγμούς ενάντια στον Ευ. Βενιζέλο ως πηγή της διαρροής για τα δημοσιεύματα, ενώ κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το συμβάν, τόνισαν πως η αθλιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όριο, ενώ επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα επίμαχα δημοσιεύματα. Ολόκληρη η διάψευση της Γκ. Τσίμερ έχει ως εξής:

"Έκπληκτη και αγανακτισμένη είδα σήμερα το πρωί δημοσιεύματα σε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, συγκεκριμένα στα 'Νέα' και το 'Έθνος', γεμάτα διαστρεβλώσεις σχετικά με όσα είπα σε συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση. Υπογραμμίζω ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα. Στην πραγματικότητα έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα -και δεν το έκανα- να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με τον Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος.

Επίσης άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα. Επειδή, όπως προανέφερα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια 'ηρωική αντίδραση' του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών".