Ο Γιώργος, ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας και οι «ελεεινές» δικαιολογίες….

Tου Πέτρου Τρουπιώτη

 
 
   Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά , ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας ( μην το ξεχνάμε αυτό) όχι μόνον δεν έχει  καταλάβει πια λάθη έκανε κατά την διάρκεια που εκκληθεί να κυβερνήσει την χωρά, όχι μόνον δεν έχει κάνει την στοιχειώδη αυτοκριτική του , αλλά και υπερασπίζεται όλες τις κινήσεις του, θεωρώντας μάλιστα αυτές ως τίτλους τιμής.
 Κι ας εξευτέλισαν την χωρά διεθνώς. Και ας την οδήγησαν λίγο πριν την καταστροφή, κι ας καλλιέργησαν την εικόνα μιας μη ..........αξιόπιστης χώρας.
  Και αν ήταν μόνον ο κ Παπανδρέου, αυτό ίσως θα ήταν λίγο το κακό, μια και θα μπορούσε να πει κανείς ότι επρόκειτο για ένα άνθρωπο που πραγματικά όλη του την ζωή την έζησε "αλλού», δεν είχε καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και τον Έλληνα πολίτη και δεν πήρε κανένα( μα κανένα) από τα χαρίσματα του πατέρα του.
 Όπως φαίνεται στο ίδιο κλίμα με τον πρώην πρωθυπουργό, βρίσκονται και μια σειρά άλλοι , από όσους τον πλαισίωσαν «στην πορεία προ της νίκη» και στην μετέπειτα «καταστροφική του παρουσία στην χώρα».
 
Πρώην υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι και κυρίως συνεργάτες και σύμβουλοι, που κάποια στιγμή ανακάλυψαν την «ιδιοφυΐα» του πρώην πρωθυπουργού ( ορισμένοι εξ αυτών  πάντως παλαιοτέρα τον χαρακτήριζαν με τα χειρότερα παρατσούκλια...) και κόλλησαν δίπλα του θέλοντας και αυτοί να ζήσουν τον μύθο τους.
 Να ασκήσουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο εξουσία, να δείξουν σε όλους τους φίλους τους και τον κύκλο τους ότι «είναι και αυτοί κάτι».
 Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί εξ αυτών την άσκησαν αυτή την εξουσία και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και ασκώντας αυτήν την εξουσία , έβγαλαν σε πολλές περιπτώσεις τις «κακίες τους» απέναντι σε συναδέλφους τους η μη, μια και ως τότε ήταν αμελητέες ποσότητες και μη υπαρκτοί επαγγελματικά…
 Τώρα λοιπόν , πολλοί εξ αυτών , έχοντας βρεθεί πάλι στα αζήτητα πιέζουν με κάθε τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό όχι μόνον να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο αλλά και να κινηθεί μπροστά δυναμικά. Προσπαθούν να τον πείσουν ότι «ο λαός αρχίζει να καταλαβαίνει και τον θέλει πίσω».
 Και άλλες παρόμοιες γελοιότητες.
 Και  βεβαία, κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση γιατί το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι μέσω του πρώην πρωθυπουργού , να μείνουν και αυτοί στο προσκήνιο Και να μείνουν στο απυρόβλητο.
 Άλλοι γιατί έχουν μανία με την εξουσία , την κάθε είδους εξουσία, άλλοι γιατί τους έχει «ξεβράσει» το επάγγελμα τους και άλλοι γιατί αν και δεν είχαν ποτέ πραγματικό επάγγελμα έζησαν πλουσιοπάροχα με κρατικά χρήματα για δεκαετίες Και τώρα θέλουν να συνεχίσουν την ίδια ζωή και πιθανόν να καλύψουν διάφορα για «παράνομες υπερωρίες" για παράδειγμα και άλλα παρόμοιε.
 Μόνον που ευτυχώς για όλους μας (και δυστυχώς γι αυτούς) ο μέσος έλληνας πολίτης έμαθε πολλά αυτά τα τελευταία χρόνια. Σταμάτησε να αναζητεί και να θαυμάζει μεσσίες και σωτήρες λόγω οικογενειακών ονομάτων και βλέπει τα πράγματα όπως είναι. Και τα πράγματα , εκεί που μας οδήγησαν όλοι αυτοί οι σωτήρες και οι παρατρεχάμενοι τους , είναι σκληρά, πολύ σκληρά για όλους.
   
ΥΓ. Τις σκέψεις αυτές προκάλεσε σχόλιο «συνεργάτη» του κ Παπανδρέου ως απάντηση στα όσα τουλάχιστον εξευτελιστικά για την χωρά αναφέρονται σε βιβλίο του Ισπανού πρώην πρωθυπουργού , σχετικά με την αντίδραση των Ευρωπαίων στις «ακατανόητες και παράλογές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού μας, με τις οποίες προσπαθούσε να ξεφύγει από τα αδιέξοδα στα οποία ο ίδιος έβαζε συνεχώς τον εαυτό του και την χώρα…
  Όσο για το περιεχόμενο της απάντησης, δεν αξίζει σχολιασμού μια και δεν απαντά στο βασικό ερώτημα. Γιατί ο κ Παπανδρέου με τις κατά καιρούς κινήσεις του καταρράκωσε την αξιοπιστία της χωράς και μας εξευτέλισε διεθνώς.
Ελεεινές ενέργειες που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εκ των υστέρων καλύπτονται από «ελεεινά" σχόλια, «αρκουδιάρικα»…..