Η "Αγία Σοφία" της... ΑΕΚ

kafeneio sp
Κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι έμειναν οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας με τα σχέδια της "Αγιάς Σοφιάς". Το γήπεδο θα έχει την όψη ναού και έντονο άρωμα Κωνσταντινούπολης. Διαβάστε την τελετή που ετοιμάζει ο "τίγρης"...

Σχέδια είδαν τα μάτια τους και όχι προχωρημένες μακέτες, ωστόσο αυτό που αντίκρισαν τα μέλη του ΔΣ. Του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας τους έκανε να ενθουσιαστούν:

"Είναι κάτι που δεν υπάρχει, κάτι μοναδικό. Απέξω είναι σαν ναός. Θα γίνει ένα πανέμορφο κτίσμα" συζητούσαν μεταξύ τους μετά το πέρας του ραντεβού στα γραφεία της AEGEAN, εκεί όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε το σχέδιο του γηπέδου στην προσφυγική γειτονιά της Ένωσης.

Ένα επιβλητικό γήπεδο, με ένα πανέμορφο στέγαστρο και έντονο το στοιχείο της Κωνσταντινούπολης. Δεν θα πάρει τυχαία το όνομα της "Αγιάς Σοφιάς", εκ του αντιθέτου θα παραπέμπει σε αυτήν, θα τη θυμίζει, θα της μοιάζει…

Στη συνάντηση λύθηκαν πολλές απορίες και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα του Δήμου. Το έργο θα είναι απόλυτα σύννομο, με σεβασμό στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και ρυθμίσεις, ένα γήπεδο αδιάβλητο από νομικές προσπάθειες που ενδεχομένως κάποιοι σκαρφίζονται για να το πλήξουν. Ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του είχαν όλες τις απαντήσεις. Και προχωρούν στο παρασύνθημα…
Μία παρουσίαση που όμοια της δεν θα υπάρχει! 

Ο Τίγρης θα υποδεχθεί τον κόσμο της ΑΕΚ σε μία λαμπρή τελετή για την παρουσίαση των σχεδίων και μακετών. Την έχει ήδη προγραμματίσει και μία γεύση του τι θα συμβεί έλαβαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Ο κόσμος της ΑΕΚ όχι απλώς θα ενθουσιαστεί, αλλά θα μαγευτεί. Και αυτό πλέον δεν είναι μία απλά εικασία, αλλά υπόσχεση!

Οι παρευρισκόμενοι όχι απλώς ενθουσιάστηκαν αλλά ένιωσαν ρίγος. Το γήπεδο που θέλει να χτίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην προσφυγική και αγαπημένη γειτονιά μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα είναι ατμοσφαιρικό, μοναδικό, απλά υπέροχο. Θα είναι ένα κόσμημα τέχνης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο τρόπος που συνδυάζεται το Βυζαντινό στοιχείο και οι αναφορές στις ρίζες της ΑΕΚ με το σύγχρονο μοντέλο των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι εκπληκτικός, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εκπλήξεις τις οποίες ο ίδιος ο Μελισσανίδης θα παρουσιάσει κατά την επίσημη ενημέρωση για το γήπεδο, πιθανότατα προς τα μέσα του επόμενου μήνα.